[Total:    Average: /5]

Szalonok vizes helyiségeinek kialakítása

A kozmetikus ma már nem csupán az arc és a dekoltázs esztétikai ápolásával foglalkozik. A szalonok kezelési kínálatában egyre több testkezelés is szerepel, sőt nem egyszer találkozhatunk bizonyos spa rituáléknak a kozmetikai szalon körülményei között is megvalósítható protokolljaival is. E kezelések többségéhez szükség van a mind funkciójában, mind esztétikai megjelenésében igényes fürdőhelyiség kialakítására.

 

A kozmetikai testkezelések és a spa kezelések során gyakran kerülnek a testre olyan anyagok (pakolások, agyagok, iszapok, növényi vagy eszszenciális olajak stb.), amelyek eltávolítását a bőrről nem lehet egyszerűen kompresszekkel megoldani, csak zuhanyozással. A kényeztető, izomlazító, nyugtató fürdő, a szauna vagy éppen az élményzuhany pedig sok kezelési protokollnak elválaszthatatlan része. Az a kozmetikai szalon, amely magas színvonalú szolgáltatások gazdag választékára törekszik, nem nélkülözheti az igényesen kialakított, lehetőleg többféle szaniterrel felszerelt, wellness élményt nyújtó vizes helyiség(ek)et.

A FÜRDŐHELYISÉG KIALAKÍTÁSA

A zuhanykabin
Minden kozmetikai szalon alapfelszereléséhez hozzá tartozik minimum egy, de inkább több zuhanykabin. Az ideális eset az, ha minden kezelőkabinból nyílik egy zuhanyozóhelyiség, de kisebb szalonoknál, vagy ott, ahol a testkezelések száma relatíve alacsony, természetesen kevesebb is elég lehet. A jó zuhanykabin kiválasztása nem könnyű feladat, hiszen óriási a választék. Egy kozmetikai szalonban a nagy igénybevétel miatt fontos szempont az időtállóság. Erős, masszív, nem deformálódó, a korrózió ellen megfelelően védett vázszerkezetű darabot érdemes vásárolni. A műanyagfalakkal és -ajtóval ellátott modelleknél esztétikusabbak, stabilabbak, tartósabbak és főként sokkal könnyebben tisztántarthatóak az üvegfalú kabinok. Ezek közül is a tágasabb, kényelmesebb típusok ajánlhatóak leginkább. Ha a költségvetés megengedi, beruházhatunk egy hidromasszázs- rendszerrel felszerelt zuhanyfülkébe is, ennek előnyeit jól kamatoztathatjuk: beépíthetjük a kezelési kínálatba. Praktikus kiegészítő a zuhanykabinhoz a falra szerelhető tusfürdő-, illetve samponadagoló, amely mindig a vendég rendelkezésére áll, és egyszerű, kényelmes használatot biztosít.

A kád

A nagy fürdőhagyománnyal rendelkező Távol- Keleten azt vallják, tisztálkodásra a zuhanyozás a legmegfelelőbb, pihenésre, kikapcsolódásra, ellazulásra pedig a kádfürdő. A kád a kényeztető wellness kezelésekben a relaxáció helye. Hogy a virágszirmokkal, illóolajakkal, sóval, algákkal dúsított fürdőt teljes kényelemben élvezhesse a vendég, a nagyobb méretűekben érdemes gondolkodni. Helytakarékos és látványos megoldást jelenthetnek a sarokkádak, egyedi és elegáns lehet egy jól elhelyezett, kör alakú kád, különleges, természetközeli hangulatot adhat a fürdőhelyiségnek egy sötét faburkolatú kád, vagy egy fa merülődézsa, amit nem csak a test szaunázás utáni gyors lehűtésére lehet használni. Különleges és exkluzív jelleget adhatunk a fürdőnek egy, a japán fürdőkultuszt megidéző, medenceszerű süllyesztett káddal is. Fontos azonban, hogy a káddal kapcsolatos konkrét elképzelésünkidejében kialakuljon, mert a helyigénnyel, illetve a kádszerelvények elhelyezésével már a tervezés során számolni kell. Az öntöttvasból vagy acéllemezből készült modellek helyett kozmetikai szalonokba ajánlatosabb acrylkádat választani. A speciális műanyagból készülő kádak kiváló tulajdonságai közé tartozik, hogy soha nem sárgulnak, nem korrodálódnak, nemigen sérülnek, s ha mégis, a kisebb sérüléseket polírozással könnyű javítani. További előnyük, hogy hosszan megőrzik a víz melegét, és a fürdőző vendégnek nagy komfortérzetet nyújtanak. Az anyagminőséget az acrylkád keménysége alapján lehet meghatározni: minél keményebb anyagból készül, annál tartósabb, kopásállóbb lesz a modell. A kád környezetében ne feledkezzünk meg balesetvédelemről sem! Használjunk csúszásgátló kádkilépőt, és gondoskodjunk megfelelően elhelyezett króm kapaszkodók felszereléséről is, mert a vizes helyiségekben a balesetvédelem a tökéletes higiénia mellett a másik legfontosabb szempont! A hidromaszszázs- kád vagy az élményfürdőzés különböző lehetőségeit kínáló, változatos technikákkal kombinált kádak itt is a kezelési kínálatunk bővítésének lehetőségét rejtik magukban.

Ajánl  Idealist felülvizsgálat

A mosdók és a szerelvények

Mint általában minden téren, a mosdó választásánál is igaz, hogy kerülni kell a legolcsóbb árfekvésű termékeket, mert ezek könnyen elszíneződhetnek, mázuk megrepedhet. A szalonba – a gyakori használat és a nagy igénybevétel miatt – érdemes olyan, extra mázzal bevont mosdót venni, amely védőbevonata révén megakadályozza a szennyeződések és a vízkő lerakódását, így nagyon könnyen tisztán tartható. A szerelvények, csaptelepek formatervezésük révén sokat hozzáadhatnak egy fürdőhelyiség esztétikai megjelenéséhez. A választásnál fontos szempont, hogy a csaptelep stílusában illeszkedjen a mosdó, a kád formavilágához. A kifogástalan működés és a tartósság azonban legalább ugyanilyen fontos szempont. Legmegbízhatóbb modelleknek ma a kerámiabetétes csaptelepek számítanak, érdemes ilyet vásárolni. A használat során tapasztalt komfortérzetet és a csaptelep minőségét a szelepbelsők műszaki kialakítása határozza meg: ettől függ a csap megnyitásával felhasznált víz mennyisége, a hőmérséklet gazdaságos beállítása.

Bútorok a fürdőhelyiségben

Egy kozmetikai szalonban a fürdőhelyiség is kezelőhelyiségnek minősül, ezért természetesen itt is szükség van a törölközők, ápolási szerek tárolására alkalmas bútorokra. A praktikum mellett fontos szempont, hogy e berendezési tárgyak nagyban hozzájárulhatnak a helyiség atmoszférájának, stílusának meghatározásához, és oldhatják a csempe, illetve az acryl és a porcelán anyagok uralta tér hűvösségét, ridegségét. A fa bútorok például gyönyörűen mutatnak egy fürdőhelyiségben, viszont csak a legjobb, és kifejezetten vizes környezetbe szánt, felületkezelt, lábakon álló darabokat szabad megvásárolni, ellenkező esetben hamar tönkremennek.

Egyéb felszerelés

Ha lehetőségünk van arra, hogy szalonunkba vásároljunk a wellness kezelések során nagyon jól kihasználható, egyéb felszereléseket vagy hidrotechnikai berendezéseket is, azzal jelentősen szélesíthetjük szolgáltatásaink körét. A szauna, az infrakabin, a pezsgőfürdő, a jacuzzi vagy a masszázsmedence élménye újabb vendégeket csábíthat üzletünkbe, és megnövelheti a meglévő ügyfélkör által igénybe vett kezelések számát is.

About Kelemen Gréta
"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is. Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején. Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Ajánl  Acardin Rendelj itt!
Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük