Potencia

A Beauty Bár és kialakítása

A Beauty Bár és kialakítása

A Beauty Bár Ázsiából és az Egyesült Államokból származó divatja mára egész Európában, és itthon is kezd elterjedni. Jellemzői a professzionális, célzott ápolás előzetes bejelentkezés nélkül, kényelmes és szépen berendezett, tetszetős környezetben, expressz gyorsasággal, és igen barátságos áron.

A Beauty Bár eredendően a divatszakmából származik, ahol a kifutói modelleknek minden pillanatban tetőtől talpig tökéletes megjelenésre volt szükségük. Később azután a professzionális expressz szolgáltatásoknak ez a formája megnyílt a nagyközönség előtt is, és mára egyre inkább divatossá válik. Mind több helyen találkozhatunk a legnagyobb márkák Beauty Bárjaival is, ahol olcsón, gyorsan, szakértelemmel foglalkoznak sminkkel, kéz- és lábápolással, műkörmökkel, szemöldökigazítással, bőrbarnítással… Az ilyen típusú minikezeléseknek nagy jövőt jósolnak az elemzők, mert kiváló összhangban vannak a modern nők életvitelével, akik túlterheltségük, szoros időbeosztásuk miatt nem mindig tudnak eljutni az előzetes időpont- egyeztetést igénylő szalonig, ugyanakkor a kifogástalan megjelenésre munkájukban és magánéletükben is szükségük van.

A BEAUTY BÁR FAJTÁI

Szempilla Bár
A hosszú és dús szempillákról álmodó hölgyeknek mintegy félórányi idő alatt tehet fel gyönyörű műszempillákat a kozmetikus. A japánoknál különösen kedvelt ez a szolgáltatás, ahogyan maga a műszempilla is. A természetes hatású, klasszikus modellektől a tollakkal, strasszokkal, Swarovski-kristályokkal díszített, különleges modellekig széles választékot kell kínálnia egy erre a szolgáltatásra szakosodott Beauty Bárnak.

Szemöldök Bár
A tekintet, a szép szemek hangsúlyozásának és kiemelésének első számú feltétele a tökéletes szemöldökív: ezt minden nő tudja. Egy 15 perces minikezelésbe belefér a vendég elképzelésének, kérésének meghallgatása, az arc berendezését figyelembe vevő tanácsadás, a nemkívánatos szőrszálak eltávolítása csipesszel vagy gyantával, illetve igény szerint a szemöldök és a szem sminkje is.

Smink Bár
Az összes expressz kozmetikai szolgáltatás közül ez számít a legnépszerűbbnek. A nők különösen egy vacsora vagy más program előtt szívesen áldoznak 20–30 percet arra, hogy profi sminkes kezei alatt szépüljenek. A Smink Bár szolgáltatása nemcsak a gyönyörű, archoz és alkalomhoz illeszkedő smink elkészítése, hanem a személyes tanácsadás is, amit nagyon szívesen fogadnak a vendégek.

Expressz Testbarnító Bár
A napsugárzás, illetve a szoláriumozás veszélyeinek tudatosodása miatt egyre többen választják az UV-mentes barnulás lehetőségét. A mintegy 10–15 percet igénybe vevő kezelés során a testet egy speciális vaporizáló készülék segítségével többször átfújják egy bőrszínező önbarnító készítménnyel. A barnaság nagyjából egy hétig marad meg a bőrön, és garantáltan egyenletes fedést biztosít a teljes testfelületen.

Mosoly Bár
Az expressz szolgáltatások közül ez a legújabb keletű, és máris nagyon népszerű. A mindöszsze 10 perces kezeléshez hozzá tartozik a felső ajak fölötti bőrterület depilációja, egy regeneráló, hámképző és volumennövelő balzsam felvitele az ajkakra, majd néhány percnyi hatóidő után a kisimult, kitelt ajkak sminkelése rúzzsal és/vagy szájfénnyel.

Nail Bar
A körömápolásra szakosodott Nail Bár többféle szolgáltatást kínálhat: egyszerű és gyors manikűrt lakkozással, francia manikűrt, műkörömépítést, teljes körű kézápolást paraffinos fürdővel, hidratáló, bőrfehérítő vagy anti-age ápolást. A kéz expressz ápolása nagy klasszikusnak számít, különösen sok vendég tart rá igényt, ezért garantált sikert hoz.

Foot Bar
A 30 perces szolgáltatás a láb gyors és hatékony ápolását nyújtja: a bőr radírozását, hidratálását, pedikűrt és lakkozást, igény szerinta körmök egyéni dekorációjával. Van, ahol a fáradt lábak megnyugtatására is kínálnak külön ápolást, mint például a párizsi Galeries Lafayette cipőosztályán. A nagyáruházakban, ahol a vásárlástól elfáradt lábait szívesen pihenteti meg az ember egy speciális kezeléssel, különösen népszerűek ezek a szolgáltatások.

HOL MŰKÖDHET BEAUTY BÁR?

A Beauty Bár kialakítható a kozmetikai szalonon belül is, mint önálló részleg, ahová előzetes bejelentkezés nélkül bárki betérhet az utcáról egy-egy néhány perces kezelésre. Az ilyen típusú szolgáltatások jó hatással lehetnek a szalon ügyfélkörének bővülésére is, hiszen az utcáról betérő, gyorskezeléseket igénybe vevő hölgyek kedvet kaphatnak a szalon egyéb kezeléseinek kipróbálására is, és visszatérő vendégekké válhatnak. Ugyancsak sikeres vállalkozás lehet, ha a Beauty Bár egy fodrászszalonban vagy egy masszázsszalonban működik, ahol a szalon vendégei még szívesen áldoznak 10–20 percet és némi plusz pénzt egy gyors manikűrre, sminkre. A nagyobb áruházakban, forgalmas bevásárlóközpontokban nyíló Beauty Bároknak pedig szinte garantált az üzleti sikerük.

A BEAUTY BÁR KIALAKÍTÁSA ÉS BERENDEZÉSE

Az expressz szolgáltatások előnye, hogy helyigényük kicsi, és a kezelésekhez a kényelmes körülmények már viszonylag kis befektetéssel is biztosíthatóak, hiszen berendezésre alig van szükség. A minikezelésekhez lényegében minimális térre van szükség: teljes alapterületében még talán akkorára sem, mint egy kezelőkabin mérete egy szalonban. A kis alapterületen is ki kell azonban alakítani egy vizes helyiséget, illetve jól meg kell tervezni a háttérvilágítást és a munkavégzéshez szükséges helyi világítást is. Az aljzat burkolására a könnyebb takaríthatóság kedvéért érdemes hidegburkolatot választani. A kéz- és körömápoláshoz ideális megoldást jelent az egy vagy akár több vendég egyidejű kezelésére alkalmas bárpult kiépítése. A pult belső oldalán a manikűrösök és műkörömépítők munkahalyei találhatóak, a másik oldalán a vendégek foglalnak helyet kényelmes ülőfelületű, magas, háttámlás bárszékeken. A munkafelület megvilágítására a pultszerű kialakításnál kiválóak a pult fölött haladó fém sínre szerelt halogénlámpák, amelyeknek fénye közvetlenül a munkafelületre esik. A pult belső, a személyzet felé eső oldala bepolcozható, itt helyezetők el a szolgáltatáshoz szükséges anyagok és eszközök, hogy a pulton csak az legyen elöl, amire az adott munkafolyamathoz éppen szükség van. A smink, szemöldök és szempilla szolgáltatásokhoz még pultot sem kell kialakítani. Elegendő egy ízléses munkaasztal, amin szépen és kényelmesen elhelyezhetők a kellékek, egy igényes kezelőfotel a vendégnek és egy kényelmes munkaszék a kozmetikusnak, valamint egy nagy tükör. A Beauty Bárban mindig tökéletes rendnek és kifogástalan tisztaságnak kell uralkodnia. A kis teret úgy kell berendezni, hogy mindennek meglegyen a helye, és az egész kis üzlet egy mutatós, vonzó ékszerdoboz benyomását keltse. A Beauty Bár ugyanis egy nyitott terület, amely tulajdonképpen kirakatként is működik, és így saját maga reklámja. Éppen jól láthatósága miatt különösen ügyelni kell a berendezésre, arra, hogy az ne csak funkcionálisan megfelelő, hanem esztétikus, harmonikus, figyelemfelkeltő is legyen. Hiszen a Beauty Bár rentábilis működéséhez az alacsony árak és a rövid kezelések miatt sok ügyfélre van szükség.

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük