e-met.hu >> MET-AJÁNLÁSOK
Frissítve: 2016. augusztus 12.
Szerző: Dr. Korényi Zoltán
Társaságunk szakmai közéletében hosszabb ideje jelen volt az az igény, hogy belső vitáink hatékony lebonyolításához szükség lenne egy olyan gondolatrendszerező anyagra, amely kifejezi a MET eszmeiségét, és amely segít eligazodni világunk összetett jelenségeiben.
A MET Elnöksége 2013. novemberében elhatározta egy ilyen jellegű írás kimunkálását. Dr. Korényi Zoltán elnökségi tag elvállalta annak elkészítését. Az elkészült anyagot az Elnökség "MET Irányelvek" címen a tagság részére 2014. október 6-án vitaanyagként küldte ki. Az írásbeli vélemények (amelyek nagy része honlapunkra is felkerült) beérkezése után három alkalommal személyes vitát is lebonyolítottunk.
Körülbelül ötven fő hozzászólása után került sor az eredeti vitaanyag módosítására. Az új változat az "Ajánlások" címet kapta, amelyet a 2015. május 22-i közgyűlés elsöprő többséggel elfogadott. Természetesen - ahogy a bevezető szöveg jelzi is - ez az irat senki számára sem jelenthet semmiféle személyes azonosulási kötelezettséget. Ha később az élet fejleményei indokolják, módosítható.

Letölthető: ITT
A dokumentum forrása az e-met.hu portál. [ Bezár | eredeti dokumentum | e-met.hu főoldal ]