e-met.hu >> A MET IDT részvétele az ENELKO 2014 konferencián
Frissítve: 2014. október 14.
Szerző: Dr. Tóth Máté / Herczeg András
A Magyar Energetikai Társaság Interdiszciplináris Tagozatának beszámolója az ENELKO 2014 konferenciáról.

A Magyar Energetikai Társaság Interdiszciplináris Tagozata (MET IDT) képviseltette magát október 9. és 12. között megrendezésre került XV. Energetika-Elektrotechnika Konferencián (ENELKO), amelynek idén Székelyudvarhely adott otthont. Az ENELKO konferenciát 2000 óta az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság rendezi meg évente változó helyszínen, melynek 2014-ben először vált hivatalos társszervezőjévé a Magyar Energetikai Társaság. A konferencia lehetőséget biztosít a hazai és külföldi egyetemektől és vállalatoktól érkező szakembereknek, oktatóknak, doktoranduszoknak, hogy színvonalas előadások és programok mellett szorosabb szakmai és baráti kapcsolatokat is kialakíthassanak, illetve elmélyítsék a már meglévő együttműködéseket. A konferencián az IDT három tagja, Gebhardt Gábor, a MET ügyvezető elnöke, dr. Tóth Máté (LL.M.), az IDT elnöke, és Herczeg András (MBA) vett részt.


A MET IDT ENELKO 2014 konferencián részt vett tagjai a dévai várban

A konferencia "Villamos- és hőenergia környezetbarát termelése, szállítása és elosztása" nevet viselő szekciójában Herczeg András közgazdász és dr. Tóth Máté ügyvéd a magyarországi megújuló alapú villamosenergia-termelés aktuális szabályozási kérdéseiről tartott előadást, amelynek során átfogó képet adtak az európai és magyarországi, megújuló energiákra vonatkozó szabályozással és támogatási rendszerekkel kapcsolatos tapasztalatokról, azok hibáiról és az erőszakolt zöldenergia-támogatás szabályozási deficitjéről. Egyúttal bemutatták, hogy az EU-s zöldenergia-politika terén tapasztalható legújabb irányváltás milyen módon jelenhet meg a magyar szabályozásban, figyelembe véve az új nemzeti szabályozási sémával szembeni elvárásokat, megfogalmazva egyúttal a legfontosabb követelményeket egy jövőbeni zöldenergia-szabályozással kapcsolatosan.

 A MET IDT először mutatkozott be a konferencián, működésében prezentálva a hallgatóságnak az interdiszciplinaritás kínálta komplex szemléletmódból adódó lehetőségeket az iparágban. A nagyon pozitív fogadtatás és visszajelzések megerősítették, hogy az interdiszciplináris szemléletmódnak az iparágban nagy létjogosultsága van.

 Az ENELKO 2014 pozitív tapasztalatai alapján az IDT visszatérő résztvevője lesz a konferenciáknak.

A dokumentum forrása az e-met.hu portál. [ Bezár | eredeti dokumentum | e-met.hu főoldal ]