Eseménynaptár
HÍRARCHÍVUM
Kereső
Kapcsolat
Jogi nyilatkozat
Médiaajánlat, előfizetés
Állásajánlatok
 English
Hozzászólások
Előadás vázlatok

breitling watches

Konferenciák
MET-AJÁNLÁSOK
ENERGIA MŰHELY
a
Észak-Magyarországi
Ifjúsági Tagozat
Interdiszciplináris Tagozat
Távhő Tagozat
Összes esemény


CSR-mérőszámokat fejleszt öt uniós tagállam
Frissítve: 2015. február 05.
"Legfontosabb célunk, hogy olyan, a gyakorlati tapasztatokra alapuló mérőszámokat dolgozzunk ki, melyek lehetővé teszik mind a kormányzat, mind a vállalatok számára, hogy felmérjék CSR-tevékenységük pénzügyi és nem pénzügyi hasznait.” – mondta Bodroghelyi Csaba, a KÖVET Egyesület ügyvezetője.

replica breitling bentley flying b replica iwc portuguese grande rolex date replica replica chaumet watches

 

 

Az ENSZ Fejlesztési Programja (United Nations Development Programme - UNDP) segítséget nyújt az Európai Unió új tagállamainak ahhoz, hogy jobban kihasználhassák a felelős vállalatirányításban rejlő üzleti lehetőségeket. A projekt Bulgária, Magyarország, Litvánia, Lengyelország és Szlovákia részvételével azt a célt tűzte ki, hogy mérje és értékelje a társadalmilag felelős (vagy más néven CSR, Corporate Social Responsibility – vállalatok társadalmi felelősségvállalása) üzleti gyakorlatokat. A projekt segítséget nyújt a résztvevő új tagállamoknak abban, hogy társadalmilag felelősebb vállalkozásokat alakítsanak ki, valamint hozzásegíti az országokat ahhoz, hogy nagyot lépjenek az EU többi államához való felzárkózásban. Magyarországon a projekt a UNDP és a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért közös együttműködésében valósul meg 2010 folyamán.

A projekt a társadalmilag felelős vállalkozások számára biztosít majd szükséges eszközöket a régióban. Jelenleg az új uniós tagállamoknak CSR tevékenységüket mérő- és ellenőrző rendszerre van szükségük, valamint olyan stratégiára, melyből világosan kiderül, hogy a jó CSR-gyakorlat versenyelőnyt jelent számukra.

Az európai szinten elterjedt CSR definíció szerint a vállalatok önkéntesen integrálnak társadalmi és környezeti elemeket működésükbe és érintettjeikkel való kapcsolataikba. Ez a fajta üzleti modell az innovatív, versenyképes és fenntartható vállalat megalkotásának útja lehet, mely egyaránt hasznos mind a gazdaság mind pedig a társadalom számára.

A projektet a helyi UNDP irodák valósítják meg, a tervezett projekttevékenységek a következők:

1.         Országos szintű CSR-teljesítménymérő rendszer kialakítása a CSR-ben való kiválóság mérésére és ellenőrzésére. Ekkor kerülnek kidolgozásra a teljesítménymérő mutatószámok, a projektben résztvevő országok képviselői pedig a CSR-mutatószámok gyakorlati alkalmazásáról szóló képzésen vesznek részt.

2.         A vállalatok CSR-teljesítményének mérésére alkalmas képességeiknek fejlesztése gyakorlati módszertanuk, önértékelési eszközeik és munkatársaik képzésén keresztül.

Az egyéves projekt az Európai Bizottság támogatásával valósul meg. Teljes költségvetése 204 150 euró, ebből az Európai Bizottság hozzájárulása 186 538 euró, az összeg hátralévő részét a lengyel kormány és UNDP fedezi.

KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért

A KÖVET kiemelkedően közhasznú, nem nyereségorientált szervezet 1995-ben alakult, azzal a céllal, hogy a vállalatok körében lehetővé tegye a környezettudatos vállalatirányítás terén szerzett tapasztalatok cseréjét. Az Egyesület az International Network for Environmental Management (INEM) magyarországi tagszervezete, a CSR Europe és a Global Footprint Network tagja.

Hosszú távú célja a szervezetek segítése a fenntarthatóság útján, így a környezetvédelem mellett nagyobb hangsúlyt fektet a cégek társadalmi és helyi gazdasági felelősségére is. Az Egyesület munkájában több mint 105 különböző méretű és ágazatban tevékenykedő cég, valamint társult tagszervezetek (egyetemek, állami intézmények, civil szervezetek) vesznek részt. A KÖVET főtitkára Dr. Tóth Gergely, elnöke Vagdalt László, az AUDI Hungária Motor Kft. környezeti vezetője, az INEM alelnöke.

 

 

[ Nyomtatható változat ]
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:
Név:
- regisztrálok
Jelszó:

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):
 
MET Közgyűlés alapszabály-módosítás miatt 2016. december 15-én
(2016. december 12.)
M E G H Í V Ó

A Magyar Energetikai Társaság közgyűlést tart a Magyar Mérnöki Kamara I. emeleti Tanácstermében (Budapest IX., Angyal u. 1-3.) 2016. december 15-én 14:00 órai kezdettel, amelyre tisztelettel meghívom.
Regisztráció: a helyszínen 13:30-tól.

A közgyűlés napirendje a következő:
1) A MET Alapszabály módosításának megvitatása, elfogadása
2) Szakmai előadás
3) Egyebek

A Közgyűlés a szavazati joggal rendelkezők 50%-a + egy fő jelenléte esetén határozatképes, ezért a Magyar Energetikai Társaság valamennyi tagjának szíves megjelenésére feltétlenül számítunk. Abban a nem várt esetben, amennyiben a fenti - szükséges számú - tag nem jelenik meg, úgy a Közgyűlés megtartására 2016. december 15-e napján 14:30 órai kezdettel ugyanazon a helyszínen, a fentiekkel azonos napirend szerint kerül sor, amely közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes lesz.

A MET Alapszabály módosító javaslata elérhető a hír címére kattintva. Tovább
XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO) Konferencia
(2016. július 12.)
A kolozsvári székhelyű Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) 2016. október 6-9. között Kolozsváron a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen szervezi meg a XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO) Konferenciát.
A konferencia meghirdetése, bővebb információk, jelentkezési lapok, valamint előadás bejelentő lapok a konferencia honlapján: http://enelko.emt.ro/ találhatóak. Előadók jelentkezését 2016. szeptember 1-ig, résztvevők jelentkezését 2016. szeptember 10-ig várják. Tovább
Energetikai Szakközgazdász képzés
(2016. július 12.)
A Budapesti Corvinus Egyetem ez évben is elindítja Energetikai Szakközgazdász képzését... Tovább
MET Közgyűlés jegyzőkönyve 2016 június 2
(2016. június 22.)
Tovább
MET Közgyűlés meghívó 2016 június 2
(2016. május 17.)
Tovább
Energia Műhely - 17. rendezvény
(2016. március 20.)
Kedves Kolléga Hölgy! Tisztelt Kolléga Úr!

A Magyar Energetikai Társaság (MET) szeretettel várja Önt Energia Műhely sorozatának tizenhetedik fórumára.

Témája: Településeink energiahatékonysági lehetőségei

Időpontja: 2016. április 6. szerda 14:00 óra

Helye: H-1101 Budapest, Expo tér 2., Expo Hotel Congress Terem (a BNV főbejáratánál)
Lejárt az I. Századvég – MET energetikai tanulmányíró verseny jelentkezési határideje


Október 25-e, vasárnap 24 óráig lehetett jelentkezni az I. Századvég – MET energetikai tanulmányíró versenyre.

Összesen 19 nevezést regisztráltunk: 16 egyéni és 3 csapat indulót. A jelentkezők többsége műszaki alap, vagy mesterszakos hallgató, azonban több – ettől eltérő – regisztráció is érkezett (kémia és jogász szakos illetve PhD-zó versenyzők).

Minden adott tehát a magas szakmai színvonalú, érdekes és sokszínű versengéshez!

● A következő fontosabb dátum: a pályamunkák leadási határideje, 2016 január 5. (x)
MAGYAR ENERGIA SZIMPÓZIUM 2015
(2015. június 26.)
MET-KÖZGYŰLÉS 2015
(2015. május 22.)
Meghívó
Bevezető szakmai előadás
Közgyűlés jegyzőkönyve
MET-AJÁNLÁSOK

XV. ENERGIA MŰHELY
(2015. április 16.)
MET IFJÚSÁGI TAGOZAT KÖZGYŰLÉSE 2015
(2015. január 08.)
MET-KÖZGYŰLÉS 2014
(2014. február 11.)
Meghívó
Bevezető szakmai előadás
Megválasztott tisztségviselők
Közgyűlés jegyzőkönyve

MET Ifjúsági Tagozatának 2014-es Közgyűlése
(2014. január 20.)
Teljes hírarchívum
© Magyar Energetikai Társaság - Minden Jog Fenntartva. Design és programozás: deZign.hu