Eseménynaptár
HÍRARCHÍVUM
Kereső
Kapcsolat
Jogi nyilatkozat
Médiaajánlat, előfizetés
Állásajánlatok
 English
Hozzászólások
Előadás vázlatok

breitling watches

Konferenciák
MET-AJÁNLÁSOK
ENERGIA MŰHELY
a
Észak-Magyarországi
Ifjúsági Tagozat
Interdiszciplináris Tagozat
Távhő Tagozat
Összes esemény


Új év, új kiadó, új távlatok
Frissítve: 2014. szeptember 29.
Szerző: Zarándy Pál
A Magyar Energetika életében új fejezet kezdődik 2010-ben. A Magyar Energetikai Társaság Elnöksége hosszas mérlegelés és gondos előkészítés után úgy döntött, hogy a lap előállításával a Mérnök Média Kft.-t bízza meg, a Választmány pedig dr. Veresegyházi Máriát nevezi ki főszerkesztőnek. A lapot a főszerkesztő irányításával továbbra is az energetika jeles képviselőiből álló Szerkesztőbizottság állítja össze, a terület szakembereitől érkező írásokból.
A Társaság Elnöksége, a Szerkesztőbizottság és a Kiadó a váltást megelőzően elemezték a lap helyzetét, irányvonalát és a fejlesztés lehetőségeit. Az elemzés alapján az alábbi elvek mellett és célok iránt kötelezték el magukat.

A Magyar Energetika a hazai szaklapok között egyedülálló a közölt írások többségének szakmai színvonala tekintetében. Ez a színvonal határozza meg a lap arculatát, amit a jövőben is meg kell őrizni, sőt emelni kell. A Szerkesztőbizottság hívja és várja mindazon szerzők írásait, akiknek fontos, tartalmilag érdekes mondanivalója van az energetikai szakmai közösség számára. A szerzői szabadság messzemenő tisztelete mellett a Szerkesztőbizottság a lapalapítótól kapott felhatalmazás alapján őrzi a színvonalat: visszautasít méltatlan, tudománytalan, a szakmától idegen írásokat.
El kívánjuk érni kifejezetten tudományos igényű, lektorált cikkek megjelenését is. Szerkesztőbizottságunk vállalja, és tudományos háttere lehetővé teszi, hogy a mindenkori írás tartalmának megfelelően szervezzük meg annak bírálatát. Mindezt nem csak a lap szempontjából tartjuk fontos, hiánypótló fejlődési iránynak, hanem azt is reméljük, hogy jól képzett, az energetikai tudományok iránt elkötelezett fiatalokat tudunk bevonni Társaságunk életébe.
Az energetikát eddigi gyakorlatunkhoz képest szélesebben értelmezzük: arra törekszünk, hogy szerzőink és olvasóink érdeklődési köre terjedjen ki az energiaátalakítás, -elosztás, -kereskedelem és -hasznosítás olyan területeire is, mint az épületenergetika, a felhasználás hatékonysága, a kisléptékű, helyi energiaátalakítási technológiák.
A lap kiadóváltásával egy időben megújítjuk a MET honlapját is, aminek címe ezután www.e-met.hu. Az eddigi statikus, és valljuk be, lassan frissülő helyett az új honlap dinamikus és  friss lesz, elektronikus újság jelleget kap, jól kiegészítve a kéthavonta megjelenő nyomtatott Magyar Energetikát. Ide is várunk írásokat, közleményeket. Különösen örülnénk, ha ezt a gyors és rugalmas eszközt minél több külhoni kollégánk is írná és olvasná.
Bízunk benne, hogy mindkét médiafelület felkelti a szerzők mellett minél több olvasó és az energetikai közösség figyelmére számító hirdető érdeklődését is, ami nélkülözhetetlen azok gazdasági fenntartásához.
A Magyar Energetikai Társaság  szellemiségének megfelelően, folyóiratunk is a magyarországi energetikát kívánja szolgálni. Hiszünk abban, hogy az ország társadalmi és gazdasági fejlődésének (leszakadása megállításának) egyik feltétele és egyben eszköze, hogy mindenki megfizethető áron, kellő biztonsággal jusson a gazdálkodásához és életéhez szükséges energiához. A társadalom igényeiből indulunk ki, nem apokaliptikus jövőképekből, gazdaságfilozófiákból vagy ideológiákból. Nem hiszünk az utópisztikus társadalomképekben és abban, hogy az évtizedek alatt kialakult energetikai megoldások radikálisan leválthatók lennének „alternatív” csoda megoldásokkal. Ezzel szemben tudjuk, hogy a tudományos-technológiai megújulás, mint evolúciós folyamat, sohasem áll meg. Tudjuk, hogy nincsenek sem kizárólagos, sem eleve kizárandó megoldások. Természetesnek vesszük a technológiák, ötletek versengését. Ezért teret adunk minden szakmailag megalapozott gondolatnak és javaslatnak, támogatjuk a nézetek ütközését.
A Magyar Energetika küldetése a magyar energetika szolgálata.
Befejezésül, a Társaság ügyvezető elnökeként és a lap szerkesztésének tevőleges résztvevőjeként, elismerésemet fejezem ki  eddigi kiadónk, a Logod Bt. ügyvezetőjének, Buday Miklósnak és Dubniczky Miklósnak, az előző időszak főszerkesztőjének.

[ Nyomtatható változat ]
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:
Név:
- regisztrálok
Jelszó:

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):
 
MET Közgyűlés alapszabály-módosítás miatt 2016. december 15-én
(2016. december 12.)
M E G H Í V Ó

A Magyar Energetikai Társaság közgyűlést tart a Magyar Mérnöki Kamara I. emeleti Tanácstermében (Budapest IX., Angyal u. 1-3.) 2016. december 15-én 14:00 órai kezdettel, amelyre tisztelettel meghívom.
Regisztráció: a helyszínen 13:30-tól.

A közgyűlés napirendje a következő:
1) A MET Alapszabály módosításának megvitatása, elfogadása
2) Szakmai előadás
3) Egyebek

A Közgyűlés a szavazati joggal rendelkezők 50%-a + egy fő jelenléte esetén határozatképes, ezért a Magyar Energetikai Társaság valamennyi tagjának szíves megjelenésére feltétlenül számítunk. Abban a nem várt esetben, amennyiben a fenti - szükséges számú - tag nem jelenik meg, úgy a Közgyűlés megtartására 2016. december 15-e napján 14:30 órai kezdettel ugyanazon a helyszínen, a fentiekkel azonos napirend szerint kerül sor, amely közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes lesz.

A MET Alapszabály módosító javaslata elérhető a hír címére kattintva. Tovább
XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO) Konferencia
(2016. július 12.)
A kolozsvári székhelyű Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) 2016. október 6-9. között Kolozsváron a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen szervezi meg a XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO) Konferenciát.
A konferencia meghirdetése, bővebb információk, jelentkezési lapok, valamint előadás bejelentő lapok a konferencia honlapján: http://enelko.emt.ro/ találhatóak. Előadók jelentkezését 2016. szeptember 1-ig, résztvevők jelentkezését 2016. szeptember 10-ig várják. Tovább
Energetikai Szakközgazdász képzés
(2016. július 12.)
A Budapesti Corvinus Egyetem ez évben is elindítja Energetikai Szakközgazdász képzését... Tovább
MET Közgyűlés jegyzőkönyve 2016 június 2
(2016. június 22.)
Tovább
MET Közgyűlés meghívó 2016 június 2
(2016. május 17.)
Tovább
Energia Műhely - 17. rendezvény
(2016. március 20.)
Kedves Kolléga Hölgy! Tisztelt Kolléga Úr!

A Magyar Energetikai Társaság (MET) szeretettel várja Önt Energia Műhely sorozatának tizenhetedik fórumára.

Témája: Településeink energiahatékonysági lehetőségei

Időpontja: 2016. április 6. szerda 14:00 óra

Helye: H-1101 Budapest, Expo tér 2., Expo Hotel Congress Terem (a BNV főbejáratánál)
Lejárt az I. Századvég – MET energetikai tanulmányíró verseny jelentkezési határideje


Október 25-e, vasárnap 24 óráig lehetett jelentkezni az I. Századvég – MET energetikai tanulmányíró versenyre.

Összesen 19 nevezést regisztráltunk: 16 egyéni és 3 csapat indulót. A jelentkezők többsége műszaki alap, vagy mesterszakos hallgató, azonban több – ettől eltérő – regisztráció is érkezett (kémia és jogász szakos illetve PhD-zó versenyzők).

Minden adott tehát a magas szakmai színvonalú, érdekes és sokszínű versengéshez!

● A következő fontosabb dátum: a pályamunkák leadási határideje, 2016 január 5. (x)
MAGYAR ENERGIA SZIMPÓZIUM 2015
(2015. június 26.)
MET-KÖZGYŰLÉS 2015
(2015. május 22.)
Meghívó
Bevezető szakmai előadás
Közgyűlés jegyzőkönyve
MET-AJÁNLÁSOK

XV. ENERGIA MŰHELY
(2015. április 16.)
MET IFJÚSÁGI TAGOZAT KÖZGYŰLÉSE 2015
(2015. január 08.)
MET-KÖZGYŰLÉS 2014
(2014. február 11.)
Meghívó
Bevezető szakmai előadás
Megválasztott tisztségviselők
Közgyűlés jegyzőkönyve

MET Ifjúsági Tagozatának 2014-es Közgyűlése
(2014. január 20.)
Teljes hírarchívum
© Magyar Energetikai Társaság - Minden Jog Fenntartva. Design és programozás: deZign.hu