Eseménynaptár
HÍRARCHÍVUM
Kereső
Kapcsolat
Jogi nyilatkozat
Médiaajánlat, előfizetés
Állásajánlatok
 English
Hozzászólások
Előadás vázlatok

breitling watches

Konferenciák
MET-AJÁNLÁSOK
ENERGIA MŰHELY
a
Észak-Magyarországi
Ifjúsági Tagozat
Interdiszciplináris Tagozat
Távhő Tagozat
Összes esemény


Zöld Otthon Együttműködés
Frissítve: 2011. szeptember 16.
Szakmai összefogás az energiatakarékos otthonokért Budapest, 2011. szeptember 16. – Az UNIQA Biztosító Zrt., a Magyar Passzívház Szövetség, (MAPASZ) valamint a MAPASZ tagjai a mai napon jelentették be, hogy 2011. szeptember elején megalakították a Zöld Otthon Együttműködést, amelynek célja a környezettudatos, modern, energiatakarékos otthonok elterjedése és népszerűsítése a magyar lakosság körében.

A Zöld Otthon Együttműködés tagjai azt vállalják, hogy olyan „zöld” termékeket, innovatív szolgáltatásokat kínálnak termékpalettáikon, amelyek összhangban vannak az együttműködés fő célkitűzéseivel, illetve segítik azok széles körű elterjesztését.  Ennek jegyében az UNIQA Biztosító, a Zöld Otthon Együttműködés keretein belül ez év szeptemberében egy új – a környezettudatos otthonkialakítás igényeinek megfelelő – lakásbiztosítási terméket vezet be „Otthon és környezet” néven.

Az Otthon és környezet lakásbiztosítás megnyugtató biztosítási megoldást nyújt azoknak is, akik környezettudatosan, megújuló energiát felhasználó berendezésekkel tették korszerűvé otthonukat. Az Otthon és környezet „Öko” csomagja ugyanis védelmet nyújt az olyan értékes berendezésekre is, mint a napelemek, napkollektorok, illetve a szabadban tárolt vagyontárgyak, például a kerti bútorok.

Az új lakásbiztosítási konstrukció abból a szempontból is különleges, hogy 15 ezer forint értékhatárig hozzájárul a jövő év elejétől kötelezően bevezetésre kerülő Lakás Zöldkártya, azaz ingatlan energetikai tanúsítvány megszerzéséhez.

Egy, 2012 januárjától életbe lépő rendelet szerint ugyanis, minden értékesítésre, hosszú távú bérbeadásra, vagy átírásra kerülő ingatlannak kötelezően rendelkezni kell ezzel a tanúsítvánnyal, amely átfogó tájékoztatást ad az épület energiahatékonyságáról, és ennél fogva az ingatlan tényleges forgalmi értékét is befolyásolhatja. 

 

„ Fontosnak tartjuk, mint az innovációban mindig élenjáró biztosító, hogy a piaci igények szélesedésével mi is ahhoz igazítsuk termékstruktúránkat, így jött létre az új Otthon és környezet névre keresztelt lakásbiztosítás. Azoknak a családoknak, akik már megtették a kellő korszerűsítést ingatlanukon környezetünk megóvása érdekében, most Öko termék csomagunkkal biztosítási megoldást kínálunk. A nagy értékkel bíró berendezések védelmet érdemelnek, mint ahogyan környezetünk és bolygónk is.” –Kurtisz Krisztián, az UNIQA Biztosító nem-élet biztosítás főigazgatója.

 

Az új termék bevezetésével egy időben, az UNIQA – a MAPASZ és tagjainak szakmai támogatásával – az energiatakarékos otthon koncepcióját, összetevőit bemutató és népszerűsítő, közérdekű microsite-ot is elindított. A www.otthoneskornyezet.hu oldal fő vonzereje egy 3D-ben modellezett forgatható passzívház.

Az UNIQA és partnerei azt is célul tűzték ki, hogy az oldalon keresztül megismertessék az érdeklődőket a passzív-, illetve energiatakarékos házak legfőbb jellemzőivel, bemutassák a lakóingatlanok legfőbb energiatakarékossági pontjait, illetve friss információkat nyújtsanak a témára vonatkozó uniós célokról és irányelvekről. A látogatók arról is képet kaphatnak, hogy energiatakarékossági szempontból milyen az itthoni ingatlanállomány állapota és, hogy a jövőre bevezetésre kerülő ingatlan zöldkártyarendszer hogyan befolyásolja majd a hazai ingatlanok értékét. Az oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők a témához kapcsolódó finanszírozási, forrásbevonási lehetőségekről, illetve a szabályozási aktualitásokról is, ami segítheti a korszerű otthonok hazai elterjedését.

 

„A Magyar Passzívház Szövetség örömmel csatlakozott az UNIQA zöld lakásbiztosításának kampányához, mert megfelelő felületet biztosítanak arra, hogy kellő információkat juttassuk el azoknak az ingatlan tulajdonosok részére, akik a hosszú távú célokat előtérbe helyezve, ilyen mélységekben gondolkodnak egy lakáskorszerűsítés során. A MAPASZ és tagjai sok évi szakmai tudásuk által létrehozott innovatív termékeik, szolgáltatásaik mellett az UNIQA Otthon és környezet lakásbiztosítása megfelelő folytatása a környezettudatosság és a passzívházak elterjedésének. Előremutatónak tartjuk, hogy egy biztosító társaság is gondol termékei kialakításakor a környezettudatosságra és a környezetbarát ügyfelekre, akik ténylegesen tesznek vagy már tettek is bolygónk védelméért.” – Debreczy Zoltán, a Magyar Passzívház Szövetségének elnöke.

 

Az weboldal azt is szemléletesen bemutatja, hogy milyen veszélyeknek van kitéve otthonunk, és melyek a leggyakoribb és legnagyobb kárt okozó események. A bemutatók mellett az érdeklődők tippeket és hasznos tanácsokat kapnak arról, hogy mit kell, és mit lehet tenni például egy vihar vagy betöréses lopás okozta károk megelőzésére.

Az UNIQA és a MAPASZ mellett, a Zöld Otthon Együttműködés tagjai: az Ablakcentrum Kft., a Bachl Hőszigetelő Kft, a Bauland, a MAXOMIN Magyarország, a Nilan Légtechnika Kft., és a Weishaupt Hőtechnikai Kft.

 

***

 

[ Nyomtatható változat ]
MET Közgyűlés alapszabály-módosítás miatt 2016. december 15-én
(2016. december 12.)
M E G H Í V Ó

A Magyar Energetikai Társaság közgyűlést tart a Magyar Mérnöki Kamara I. emeleti Tanácstermében (Budapest IX., Angyal u. 1-3.) 2016. december 15-én 14:00 órai kezdettel, amelyre tisztelettel meghívom.
Regisztráció: a helyszínen 13:30-tól.

A közgyűlés napirendje a következő:
1) A MET Alapszabály módosításának megvitatása, elfogadása
2) Szakmai előadás
3) Egyebek

A Közgyűlés a szavazati joggal rendelkezők 50%-a + egy fő jelenléte esetén határozatképes, ezért a Magyar Energetikai Társaság valamennyi tagjának szíves megjelenésére feltétlenül számítunk. Abban a nem várt esetben, amennyiben a fenti - szükséges számú - tag nem jelenik meg, úgy a Közgyűlés megtartására 2016. december 15-e napján 14:30 órai kezdettel ugyanazon a helyszínen, a fentiekkel azonos napirend szerint kerül sor, amely közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes lesz.

A MET Alapszabály módosító javaslata elérhető a hír címére kattintva. Tovább
XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO) Konferencia
(2016. július 12.)
A kolozsvári székhelyű Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) 2016. október 6-9. között Kolozsváron a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen szervezi meg a XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO) Konferenciát.
A konferencia meghirdetése, bővebb információk, jelentkezési lapok, valamint előadás bejelentő lapok a konferencia honlapján: http://enelko.emt.ro/ találhatóak. Előadók jelentkezését 2016. szeptember 1-ig, résztvevők jelentkezését 2016. szeptember 10-ig várják. Tovább
Energetikai Szakközgazdász képzés
(2016. július 12.)
A Budapesti Corvinus Egyetem ez évben is elindítja Energetikai Szakközgazdász képzését... Tovább
MET Közgyűlés jegyzőkönyve 2016 június 2
(2016. június 22.)
Tovább
MET Közgyűlés meghívó 2016 június 2
(2016. május 17.)
Tovább
Energia Műhely - 17. rendezvény
(2016. március 20.)
Kedves Kolléga Hölgy! Tisztelt Kolléga Úr!

A Magyar Energetikai Társaság (MET) szeretettel várja Önt Energia Műhely sorozatának tizenhetedik fórumára.

Témája: Településeink energiahatékonysági lehetőségei

Időpontja: 2016. április 6. szerda 14:00 óra

Helye: H-1101 Budapest, Expo tér 2., Expo Hotel Congress Terem (a BNV főbejáratánál)
Lejárt az I. Századvég – MET energetikai tanulmányíró verseny jelentkezési határideje


Október 25-e, vasárnap 24 óráig lehetett jelentkezni az I. Századvég – MET energetikai tanulmányíró versenyre.

Összesen 19 nevezést regisztráltunk: 16 egyéni és 3 csapat indulót. A jelentkezők többsége műszaki alap, vagy mesterszakos hallgató, azonban több – ettől eltérő – regisztráció is érkezett (kémia és jogász szakos illetve PhD-zó versenyzők).

Minden adott tehát a magas szakmai színvonalú, érdekes és sokszínű versengéshez!

● A következő fontosabb dátum: a pályamunkák leadási határideje, 2016 január 5. (x)
MAGYAR ENERGIA SZIMPÓZIUM 2015
(2015. június 26.)
MET-KÖZGYŰLÉS 2015
(2015. május 22.)
Meghívó
Bevezető szakmai előadás
Közgyűlés jegyzőkönyve
MET-AJÁNLÁSOK

XV. ENERGIA MŰHELY
(2015. április 16.)
MET IFJÚSÁGI TAGOZAT KÖZGYŰLÉSE 2015
(2015. január 08.)
MET-KÖZGYŰLÉS 2014
(2014. február 11.)
Meghívó
Bevezető szakmai előadás
Megválasztott tisztségviselők
Közgyűlés jegyzőkönyve

MET Ifjúsági Tagozatának 2014-es Közgyűlése
(2014. január 20.)
Teljes hírarchívum
© Magyar Energetikai Társaság - Minden Jog Fenntartva. Design és programozás: deZign.hu