Eseménynaptár
HÍRARCHÍVUM
Kereső
Kapcsolat
Jogi nyilatkozat
Médiaajánlat, előfizetés
Állásajánlatok
 English
Hozzászólások
Előadás vázlatok

breitling watches

Konferenciák
MET-AJÁNLÁSOK
ENERGIA MŰHELY
a
Észak-Magyarországi
Ifjúsági Tagozat
Interdiszciplináris Tagozat
Távhő Tagozat
Összes esemény


Construma, Hungarotherm, Lakberendezés, Ökotech
Frissítve: 2011. március 31.
2011. április 5-10. Hungexpo.

30. Nemzetközi építőipari szakkiállítás
www.construma.hu

6. Nemzetközi fűtés-, szellőzés-,
klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás
www.hungarotherm.hu

ÚJ!!!
www.lakberendezesesdesign.hu

10. Nemzetközi környezetvédelmi
és kommunális szakkiállítás.
www.okotech.hungexpo.hu

Szakmai napok: április 5-7.- közönségnapok: április 8-10.
Megnyitó: április 5-én 11.00 óra, „D” pavilon.
Megnyitja: SZATMÁRY KRISTÓF belgazdasági államtitkár.
 
NÉGY KIÁLLÍTÁS EGY BELÉPŐJEGGYEL
A CONSTRUMA kiállítással az idén ismét egy időben lesz a HUNGAROTHERM épületgépészeti szakkiállítás (hűtés, fűtés, klímatechnika). Újdonságként csatlakozik a pároshoz a LAKBERENDEZÉS +DESIGN kiállítás (bútorok, konyhabútor, textil) és negyedikként ezúttal az ÖKOTECH környezetvédelmi szakkiállítás is.

KÖZÉPPONTBAN AZ ENERGIATUDATOSSÁG
A hazai legnagyobb építőipari szakkiállítás együttes minden eddiginél nagyobb választékban vonultatja fel a környezetkímélő, energiatakarékos, alternatív energiahasznosító termékeket, eljárásokat.

BETÉTKIÁLLÍTÁSOK: FRONTÁL, DECORSTONE, DACH-TECH, INTER-ISOLA, ELECTROLIGHT+BUILDING, FÜRDŐSZOBA ÉS WELLNESS

ONLINE JEGYÉRTÉKESÍTÉS
Ne álljon sorba, kattintson! A nagyközönségnapokra már a honlapon keresztül is megvásárolhatja belépőjét, ráadásul kedvezményesen.

VASÁRNAPI KEDVEZMÉNY - A 30. CONSTRUMA alkalmából az idén a kiállítás zárónapjára (április 10. - vasárnap) rendkívül kedvező áron veheti meg belépőjét: az 1800 Ft helyett online csak 1000 Ft!

HAT NAP - a 30. évforduló tiszteletére három szakmai, három közönségnap, a közönségnapokon szokottnál hosszabb nyitva tartás (reggel 9-től)

KÖNNYÍTETT MEGKÖZELÍTÉS
Hagyja otthon kocsiját, és jöjjön Metróval! Április 5-10. között a Pillangó utcai megállótól kis sétával a Kincsem parkon át kisvasúttal közelítheti meg a Főbejáratot, ingyenesen.

VIDÉKRŐL ÉRKEZŐKNEK MÁV ÉS VOLÁNBUSZ KEDVEZMÉNY
A VOLÁNBUSZ Zrt. járatain 50% menettérti kedvezmény - jegy érvényesítés a fogadóépületekben lévő információs pultban.
MÁV-START 33%-os kedvezmény - jegyérvényesítés a kiállítás a MÁV-START standján. A VI. kapunál lévő Kőbánya-felső megállónál az arra közlekedő járatok megállnak, s onnét a III. kapun keresztül megközelíthető a kiállítás.

AKCIÓK
A kiállítók jelentős vásári kedvezményekkel várják a látogatókat.
 
INGYENES LAKBERENDEZÉSI TANÁCSADÁS

Nagyszabású bemutatóval vesz részt a CONSTRUMA-n a Lakberendezők Országos Szövetsége. Standjukon a D pavilonban 112 négyzetméteren egy képzeletbeli - korábban bontásra ítélt, ám mégis rehabilitált- gyárépület falait építjük fel, mely egy egyterű „LOFT” lakást fog majd közre.
 
INGYENES KERTTERVEZÉS
A Magyar Kertépítő és Fenntartó Vállalkozók Országos Szövetsége standján  a szakemberek a kerttervezés, a karbantartás és a növényápolás rejtelmeibe avatják be a látogatókat.
 
KREDITPONTOS BELÉPÉS, KREDITPONTOS KONFERENCIÁK

A Magyar Építész Kamara  akkreditálta a CONSTRUMA kiállítást, így a tagok április 5-7. között a kiállítás megtekintéséért 1 kreditpontot számolhatnak el.
A belépés regisztrációhoz kötött.
Rendkívül gazdag konferencia  program: összesen több mint 60 konferencia, nemzetközi üzletember találkozó, workshop, illetve kerekasztal-beszélgetés kapcsolódik a CONSTRUMA kiállításhoz idén; a program jelentős része akkreditált

TEMATIKUS NAPOK
Április 5. (kedd) ÖNKORMÁNYZATI NAP
Április 6. (szerda) – VILLAMOS NAP
Április 7. (csütörtök) – ÉPÜLETGÉPÉSZEK NAPJA
Április 8. (péntek) – TETŐFEDŐK NAPJA
Április 9. (szombat) – VÍZ NAPJA
Április 10. (vasárnap) – PASSZÍVHÁZ NAP

SAJTÓ

Vécsei Mihály   Pákozdi József 
tel.: 06 30 676 86 76  tel.: 06 30 250 36 80
vecsei@vecsei.hu  pakozdi@invitel.hu

SAJTÓKÖZPONT és regisztráció
I-es fogadóépület, Sajtóközpont (megközelítés a főbejárat felől)

SAJTÓ PARKOLÓ
A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont 1-es épülete előtt (a főbejárat mellett)
 
ZÖLD, ÉS HAT NAPOS LESZ A 30. CONSTRUMA

Az idei CONSTRUMA az élhető környezet, a költségtakarékosság, az energiahatékonyság megoldásait állítja középpontba. Az április 5-10. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban zajló kiállításokon és a kapcsolódó konferenciákon a vezető téma a nemzetközi piacon is jól érzékelhető zöld trend. A kísérő konferenciákon főként a hat tematikus nap hat nagy témakörét vitatják meg a szakemberek.

A 30. alkalmat többek között a hosszabb nyitva tartással ünnepli a CONSTRUMA. Az idén 6 napos rendezvényen az első három nap a szakmáé, aztán számítanak a nagyközönségre, utolsó napi ajándékként pedig a szervezők még lejjebb szállítják a belépőjegyek árát.

Április hosszú idő óta az építkezés hónapja a Budapesti Vásárközpontban és ez most is így lesz, hozzátéve, hogy az építőipari területek szomszédságában ezúttal egy valódi „zöldmezős” kiállítás az ÖKOTECH adja a szakszerű és környezeti kérdésekben professzionális hátteret. 

A HUNGEXPO-n ezúttal 19 ország 612 kiállítója kínál megoldásokat és ajánl kereskedelmi partnerséget az építőipar piaci szereplőinek és kitűnő – árengedményekben és nyereményakciókban gazdag – vásárlási, tájékozódási lehetőséget a nagyközönségnek.

A ”vissza a zöldhöz” törekvést a mai építőipar csak nagyon fejlett technikai berendezésekkel és csúcstechnológiás gépészeti berendezésekkel oldhatja meg. A HUNGAROTHERM a - kiállítás együttes most hatodik alkalommal jelentkező tagja - ezeket az épületgépészeti megoldásokat sorakoztatja fel, jó szomszédságban az építőipari kiállítással.

Új vendég ebben az évben LAKBERENDEZÉS+DESIGN, a belső terek, a falakból irodát, házból otthont varázsoló megoldások kiállítása. Ezt az újítás a közönség kívánságára vezették be, mivel komoly igény mutatkozott általában a lakberendezés elemeinek – de főként a bútoroknak tavaszi bemutatójára.
A Lakberendezők Országos Szövetségének standján ingyenes lakberendezési tanácsadás segíti a nagyközönséget a „D” pavilonban.

A CONSTRUMA betétkiállításai a DECORSTONE, a kövek, műbetonok, térkő megoldások és általában a kövek kiállítása;  a FRONTÁL - a nyílászárók, kapu- és árnyékolástechnia; a  DACH-TECH a tető, az  INTER-ISOLA a szigetelés, falak és homlokzatok speciális bemutatója. Az ELECTROLIGHT+BUILDING a világítástechnika és épületvillamosság, az intelligens épület, a  FÜRDŐSZOBA ÉS WELLNESS a vizes blokkok berendezéseit mutatja be. 

A kiállításon a GREEN CITY mozgalom is bemutatkozik, a programokban pedig olyan urbanisztikai események kapnak helyet, mint az URB:CON konferencia, amelyen polgármesterek is lesznek az előadók között.

A CONSTRUMA 2011 április 5-8. között naponta 10,00-18,00-ig, 9-10-én, a hétvégén, 9.00-18.00 óráig várja az érdeklődőket. A kiállításra elővételben kedvezménnyel vásárolható jegy az interneten: www.hungexpo.hu/construma
 
LAKBERENDEZÉS+DESIGN
LOSZ KIÁLLÍTÁSI STAND

LOFTONLINE

Területünkön, 112 négyzetméteren egy képzeletbeli - korábban bontásra ítélt,
ám mégis rehabilitált- gyárépület falait építjük fel, mely egy egyterű „LOFT” lakást fog majd közre.

A loftunk lakója egy szintén képzeletbeli fiatal, egyedülálló programozó informatikus fiú. A fiúnak kisgyermek kora óta a számítógép a mindennapok eszköze, e nélkül nem tudja elképzelni az életét. Programozási tudását rendkívül magas szintre emelte, sok világcég alkalmazza őt a különféle technikai vívmányok kidolgozása során. Lakásában az elektronikának nagy a szerepe, intelligens rendszerrel irányítja a világítást, az árnyékolást, a biztonsági rendszert. Gépesített konyhájában a konyhai készülékeket az „Iphone”-járól
irányíthatja, amely még arról is értesíti, ha a hűtőből elfogyott a tej!

A fiatalember szereti az egyszerű, de nagyszerű megoldásokat, értékeli a régi tárgyakat, a művészeti alkotásokat. Jó a humorérzéke, kedveli a nem megszokott, meghökkentő dolgokat. Így kerülhetett be lakásába egy régi falusi wc-bódé, amely belülről a legmodernebb technikával felszerelt szanitert rejti.

A fürdőszobája a háló-dolgozóval egyben, közös nyitott térben van. A különleges formájú mosdó és a „walk-in”, padlószintbe süllyesztett zuhanyzó szépen beleolvad a térbe, ezáltal nem uralkodik, nem hívja fel magára a figyelmet, mégis szépségével, különlegességével díszíti a nem éppen megszokott lakóegységet.

A nappali tágas, szellős tere segíti a kikapcsolódásban, míg ha éppen programot ír, elzárja magát a külvilágtól, amikor csak Ő és a Computere létezik.

Természetesen szívesen látja vendégül barátait, akiket a tetőteraszon berendezett kellemes kiskert várja, grillező és bárpult, finom falatok és hűsítő koktélok társaságában.

A Lakberendezők Országos Szövetsége tervező csapata felvállalja, hogy ismét olyan enteriőrt varázsol a kiállításra, mely megállítja a látogatókat, meghökkentő megoldásokkal felkelti az érdeklődést, és az emberek hírét viszik a Tippek Szigetének. A tagcégeink számára olyan lehetőséget biztosít ez a különlegesség, amely teret ad a technikai újdonságok, a különleges anyagok, eszközök, az informatika, a design termékek bemutatására.

A „LOFTonLINE” Tervezőcsapata

FIGYELEM!!! Szelektív CONSTRUMA

A Zöldövezet Társulás a hat napos kiállítás alatt szelektív hulladékgyűjtés szervez a területen! Papír, műanyag, fém italos doboz vagy üvegpalack kategóriákban, vegyes szemétnek való kiegészítő szemetesekkel!.


CONSTRUMA 2011 - ÚJDONSÁGDÍJASOK

Ablakcentrum Kft.  - Ablakcentrum Energia + ablakrendszer
Austrotherm Kft.    - Austrotherm Zenit
Tondach Magyarország Cserép és Téglagyártó Zrt. -
Twist XXL kerámia tetőcserép
Wago Hungária Kft. - Wago 2273 Compact vezeték összekötő család
 
HUNGAROTHERM 2011 - ÚJDONSÁGDÍJASOK

Daikin McQuay Magyarország Kft.
Daikin Nexura inverteres hőszivattyús split klímaberendezés

Marketbau-Remeha Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Remeha Evita kapcsolt hő- és elektromos energiatermelő berendezés

Nilan Légtechnikai Kft.
NILAN VPM termékrendszer ipari szellőztetés hőszivattyú által

Penta-Klíma  Kft.
NIBE F1245-6 E PC, DE típusú geotermikus hőszivattyú

Vaillant Saunier Duval Kft.
Vaillant MSS univerzális puffertárolós rendszer


Újdonságok a 10. ÖKOTECH szakkiállításon

TEMATIKUS NAPOK: 2011-ben az Ökotech szakkiállításhoz két tematikus nap kapcsolódik: Önkormányzati Nap április 5-én és a Víz Napja április 9-én

Az Önkormányzati Nap keretében kerül sor az elsősorban önkormányzati képviselőknek, szakpolitikusoknak, vezető tisztviselőknek szóló településfejlesztési konferenciára. a Magyar Urbanisztikai Társaság szervezésében. A központi téma a fenntartható városfejlesztés lesz, annak közterület- és zöldterület-fejlesztési, közlekedési, lakáspolitikai, energiagazdálkodási és környezetvédelmi aspektusaival együtt.

Április 6-án, szerdán önkormányzati városfejlesztési szakmai napként folytatódik a konferencia, amelyen számos település saját konkrét fejlesztési terveit fogja ismertetni.

Április 6-án, szerdán tartják azt a konferenciát is – a Vidékfejlesztési Minisztérium szervezésében –, mely az építőipari hulladékok kezelésével foglalkozik. A rendezvény érdekessége, hogy az élenjáró németországi hulladékkezelési gyakorlat bemutatása lesz.

Április 8:-án, pénteken Igazságügyi Környezetvédelmi Szakértői Konferencia lesz.  Az előadások témái között szerepelnek többek között a hatósági, közigazgatási konfliktuskezelés lehetőségei, a katasztrófák pszichés hatásai, valamint a birtokvédelem kérdései.

A Víz Napja április 9. a vezetékes víz, mint ivóvíz népszerűsítésére hivatott. A szakmai érdeklődés felkeltése mellett, a mindennapi fogyasztók széles táborát szólítja meg. 
 
KONFERENCIAPROGRAM

CONSTRUMA
30. Nemzetközi építőipari szakkiállítás
HUNGAROTHERM
6. Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás
ÖKOTECH
10. Nemzetközi környezetvédelmi és kommunális szakkiállítás

2011. április 5-10.
HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont


A Magyar Építész Kamara tagjai számára a kiállítás megtekintése április 5-7. között 1 kreditpont.

 

CONSTRUMA 2011 PROGRAM

Április 5. (kedd) ÖNKORMÁNYZATI NAP

10.30- 13.00  Magyar Építész Kamara küldött gyűlése
Helyszín:  25-ös pavilon

11.00- 13.00  A hazai építőipar építésgépesítése
Helyszín:  I. épület Kerámia terem
Szervező:  Építőgépész Vállalkozások Országos Szakszövetsége (ÉGÉVOSZ)
Kredit: MMK 0,5 pont

11.00-13.00  KIVÉT-eles minőség
Helyszín:  A pavilon Innovatív fórum
Szervező: Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ)
Kredit: nem kreditpontos rendezvény

11.00- 14.00  Passzívház Építészeti és Kivitelezői Nap
Helyszín:  K épület Konferenciaközpont Nagy terem
Szervező:  Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ)
Kredit: nem kreditpontos rendezvény


11.00-15.00  Kődizájn – Természetes kő az építészetben
Helyszín:  B pavilon Média terem
Szervező: Magyar Kőszövetség
Kredit: MÉK akkreditáció folyamatban

13.00-16.00  A települések jövője – zöld város koncepció (Green City)
Helyszín:  Expo Hotel Sky terem
Szervező: Magyar Kertépítő és Fenntartó Vállalkozók Országos Szövetsége
Kredit: nem kreditpontos rendezvény

14.00-15.30  Építészet és társművészet intarzia, egyedi padló
Helyszín:  A pavilon Innovatív Fórum
Szervező: KM Par-Ker Kft.
Kredit: MÉK akkreditáció folyamatban


14.00-17.00  VI. Magyarországi Építésgazdasági Fórum
   Fókuszban az építés-stratégia
Helyszín:  25-ös pavilon
Szervező: Magyar Építész Kamara (MÉK), Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ)
Kredit: MÉK 1,5 pont

14.00 – 17.00 Energiahatékonyság és környezettudatosság a gyakorlatban
Helyszín:  E épület Tükör terem
Szervező: Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület (ALUTA)
Kredit: MÉK 1 pont , MMK akkreditáció folyamatban


Április 6. (szerda) – VILLAMOS NAP

10.30-12.00  Siemens Tervezői Konferencia
Helyszín:  A pavilon Innovatív Fórum
Szervező: Siemens Zrt.
Kredit: MMK akkreditáció folyamatban


10.30-18.00  IV. MEPS konferencia – Közel nulla energiaigényű épületek hőszigetelése
Helyszín:  25-ös pavilon
Szervező: Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesülete (MEPS)
Kredit: MÉK 1,5 pont, MMK akkreditáció folyamatban

11.00-17.00  Magyar Uszodatechnikai Egyesület Konferenciája
Helyszín:  F pavilon Workshop
Szervező: Magyar Uszodatechnikai Egyesület (MUE)
Kredit: MÉK 2 pont, MMK 2 pont

11.00-13.00  IV. Lengyel-Magyar Konferencia és Üzletember-találkozó
Helyszín:  Expo Hotel Congress terem
Szervező: Lengyel Köztársaság Nagykövetsége Kereskedelemfejlesztési és Beruházásösztönzési Osztály
Jelentkezés: ambpl-weh@t-online.hu, tel: 1/251-4677


11.00-14.00  Társasházi Háztartás konferenciája
Helyszín:  E épület Tükör terem
Kredit: nem kreditpontos rendezvény

11.00-15.00  Bizalom az építésben- IV. Minőségügyi és Fogyasztóvédelmi Fórum
Minőségbiztosítás, termékbiztonság, fogyasztóvédelem, a tanúsító védjegyek szerepe és helye az építésgazdaságban
Helyszín:  K épület Konferencia központ Nagy terem
Szervező: Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ), Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH)
Kredit: MÉK 0,5 pont

11.00-17.00  II. „Építő marketing” Szeminárium
Helyszín:  B pavilon Média terem
Szervező: Build- Communication Kft.
Kredit: nem kreditpontos rendezvény

13.00-15.30  Mivel, hogyan, mennyiért világítsunk?
Helyszín:  A pavilon Innovatív Fórum
Szervező: Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE), Világítástechnikai Társaság (VTT)
Kredit:  MMK 1,5 pont

16.00-17.30  Építészet és társművészet intarzia, egyedi padló
Helyszín:  A pavilon Innovatív Fórum
Szervező: KM Par-Ker Kft.
Kredit: MÉK akkreditáció folyamatban

16.00-18.00  Világítástechnikai Csúcstalálkozó / Hungarian Lighting Summit
Helyszín:  Expo Hotel Sky terem
Szervező: Tungsram-Schréder Zrt.
Kredit: nem kreditpontos rendezvény


Április 7. (csütörtök) – ÉPÜLETGÉPÉSZEK NAPJA

11.00- 13.00  KIVÉT-eles minőség
Helyszín:  A pavilon Innovatív fórum
Szervező:  Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ)
Kredit:  nem kreditpontos rendezvény

11.00- 13.00 
Az építési célú közbeszerzési eljárások gyakorlati kérdései
Helyszín:  Expo Hotel Sky terem
Szervező:  Terc Kft.
Kredit: nem kreditpontos rendezvény

11.00- 14.00
 Az épületek energetikai tanúsításának gyakorlati kérdései
Helyszín:  B pavilon Média terem
Szervező:  Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI)
Kredit: MÉK 1,5 pont,  MMK 1 pont


11.00- 14.00  Munkavédelmi Akadémia
Helyszín:  F pavilon Workshop
Szervező:  U4 Reklámiroda
Kredit: MÉK , MMK akkreditáció folyamatban

11.00- 14.00  Villamos és gépész szakmai nap
Helyszín:  E épület Tükör terem
Szervező:  Magyar Mérnöki Kamara (MMK), Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE), Építéstudományi Egyesület (ÉTE), Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége (EMOSZ)
Kredit: MMK 2 pont

11.00- 16.00  A hagyomány és az innováció találkozása
Helyszín:  1-es épület Kerámia terem
Szervező:  Magyar Téglás Szövetség (MATÉSZ)
Kredit: MÉK 1 pont

11.00- 17.00  III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia
Helyszín:  K épület Konferenciaközpont Nagy terem
Szervező:  Rockwool Kft, Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ)
Kredit: MÉK 1,5 pont, MMK, OKF akkreditáció folyamatban


13.30-15.00  Belsőépítészeti előadások
Helyszín:  A pavilon Innovatív Fórum
Szervező: Magyar Építész Kamara Belsőépítész tagozat
Kredit: MÉK, MMK akkreditáció folyamatban


15.00-18.30  Zöldtetőépítők Országos Szövetségének közgyűlése
Helyszín:  K épület Konferenciaközpont Kék terem


15.30-17.00  Építészet és társművészet intarzia, egyedi padló
Helyszín:  A pavilon Innovatív Fórum
Szervező: KM Par-Ker Kft.
Kredit: MÉK akkreditáció folyamatban


Április 8. (péntek) – TETŐFEDŐK NAPJA

10.30- 14.00  Év Tetője Nívódíj Pályázat 2011- díjátadás
Helyszín:  25-ös pavilon
Szervező:  Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ)

11.00- 13.00 Minőséggel a túlélésért
Mottó: Szomszédaink jobban tudják?!
Helyszín:  K épület Konferenciaközpont Kék terem
Szervező:  Magyar Építőanyag Kereskedők Országos Egyesülete (ÉKE)
Kredit: nem kreditpontos rendezvény

11.00- 14.00  Épületfelújítási Lakossági Tájékoztató Fórum
KIVÉT-eles minőség
Helyszín:  A pavilon Innovatív Fórum
Szervező:  Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ), Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ)
Kredit: nem kreditpontos rendezvény


13.00- 16.00  Épületeink optimális energia felhasználásához szükséges építészeti és gépészeti szempontok
Helyszín:  K épület Konferenciaközpont Nagy terem
Szervező:  ÉVOSZ MAKÉSZ Könnyűszerkezet-építő Tagozat, Buderus Kft.
Kredit: MÉK 1 pont, MMK akkreditáció folyamatban


14.00- 17.00  Magyar-Orosz Kormányközi Vegyesbizottság
Építésgazdasági és Építésügyi Munkabizottság Kihelyezett ülése
(részvétel csak az NGM meghívása alapján)
Helyszín:  B pavilon Média terem
Szervező:  Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ)
Kredit: nem kreditpontos rendezvény

 

Április 9. (szombat) – VÍZ NAPJA

11.00- 14.00  Épületfelújítási Lakossági Tájékoztató Fórum
KIVÉT-eles minőség
Helyszín:  A pavilon Innovatív Fórum
Szervező:  Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ), Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ)
Kredit: nem kreditpontos rendezvény


14.30- 16.00  Az isaszegi Bauland passzívház rezsiköltségei
Helyszín:  A pavilon Innovatív Fórum
Szervező:  Bauland Kft.
Kredit: nem kreditpontos rendezvény


Április 10. (vasárnap) – PASSZÍVHÁZ NAP

11.00- 14.00  Épületfelújítási Lakossági Tájékoztató Fórum
KIVÉT-eles minőség
Helyszín:  A pavilon Innovatív Fórum
Szervező:  Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ), Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ)
Kredit: nem kreditpontos rendezvény

 

Április 8-10.

11.00- 17.00  WorldSkills Magyarországi válogatóverseny
A WorldSkills Szakmunkás Világbajnokság válogatóversenye kőműves, ács és burkoló szakmákban
Helyszín:  16-os pavilon
Szervező:  Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ)
Eredményhirdetés: április 10. 11.00 óra


HUNGAROTHERM 2011 PROGRAM


Április 5. (kedd)

10.30 - 12.30
Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek
Helyszín: F pavilon Workshop
Szervező: Samsung Zrt.

13.00 - 17.00 Gazdaságos üzemű, "karbantartásbarát" légkezelők
Helyszín: F pavilon Workshop
Szervező: BSH Hungária Légtechnikai Kft.
Kredit: MMK akkreditáció folyamatban

15.30 - 17.00
Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek
Helyszín: C pavilon Workshop
Szervező: Samsung Zrt.


Április 6. (szerda)

11.00 - 12.30
Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek
Helyszín: G pavilon konferenciaterem
Szervező: Samsung Zrt.

14.00 - 15.30
Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek
Helyszín: G pavilon konferenciaterem
Szervező: Samsung Zrt.

 

 

Április 7. (csütörtök) - ÉPÜLETGÉPÉSZEK NAPJA

11.00- 13.30 Megújuló energiaforrások a hűtő-és klímatechnikai ágazatban
Helyszín:  G pavilon Konferencia terem
Szervező:  Hűtő-és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége (HKVSZ)
Kredit: MMK akkreditáció folyamatban

13.00- 17.00  Hitek és tévhitek az épületgépészetben
Helyszín:  25-ös pavilon
Szervező:  Magyar Mérnöki Kamara (MMK), Magyar Épületgépészek Szövetsége (MÉGSZ), Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség (MégKSZ), Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete (MGVE), Magyar Uszodatechnikai Egyesület (MUE)
Kredit: MMK 0,5 pont

15.00- 17.00  A jövő hőszivattyús rendszerei már ma
Helyszín: F pavilon Workshop
Szervező: Penta Klíma Kft.  
Kredit: MMK Kreditpontos oktatás

15.45 - 17.30

Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek
Helyszín: B pavilon Médiaterem
Szervező: Samsung Zrt.


Április 8. (péntek)

11.00 - 12.30
Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek
Helyszín: F pavilon workshop
Szervező: Samsung Zrt.

10.30- 15.00  Ariston Thermo Hungária Kft. tervezői oktatása
Helyszín:  G pavilon VIP terem
Szervező:  Ariston Thermo Hungária Kft.
Kredit: MMK akkreditáció folyamatban

13.00- 17.00  Pelletkonferencia 2011
Alapanyagtól a helyi hőközpontokig – amit a pelletről tudni kell
Helyszín:  E épület Tükör terem
Szervező:  Magyar Pellet Egyesület (MPE)
Kredit: MMK 1 pont

 

 


ÖKOTECH 2011 PROGRAM

Április 5. (kedd) - ÖNKORMÁNYZATI NAP
11.00 – 17.00 A fenntartható városfejlesztés kulcskérdései a 21. századi Magyarországon
Helyszín:  G pavilon VIP terem
Szervező: Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT)
Kredit: nem kreditpontos rendezvény

13.30 – 13.50 Zöldterület-fejlesztés a városokban, termékismertető
Helyszín:  C pavilon, Workshop
Szervező: HELIX Pflanzensystem GmbH
Kredit: nem kreditpontos rendezvény

14.00 – 14.30 Integrált informatikai megoldás hulladékgazdálkodóknak
Helyszín:  C pavilon, Workshop
Szervező: LLP Hungary Kft.
Kredit: nem kreditpontos rendezvény

14.45 – 15.25 IT megoldások a környezetiparban
Helyszín:  C pavilon, Workshop
Szervező: Dél-Dunántúli Környezetipari Klaszter
Kredit: nem kreditpontos rendezvény

Április 6. (szerda)
10.30-14.30  „A sitt az nem sikk” avagy az építési és bontási hulladék kezelésének jó gyakorlata
Helyszín:  1-es épület Kerámia terem
Szervező: Környezetvédelmi Szakállamtitkárság
Kredit: nem kreditpontos rendezvény


Április 7. (csütörtök)
10.30-13.30  Zöld utat mutatunk! Öko-Kord termékdíjas konferencia
Helyszín:  C pavilon, Workshop
Szervező: Öko-Kord Nonprofit Kft.
Kredit: nem kreditpontos rendezvény

13.45 – 15.00 A szellektív hulladékgyűjtés módjai
Helyszín:  C pavilon, Workshop
Szervező: Boseso Kft.
Kredit: nem kreditpontos rendezvény

15.15-17.0 A Budapesti Műszaki Egyetem Áramlástan Tanszéke és a CFD.HU Kft. Workshopja
Az áramlások numerikus szimulációja a környezetvédelemben
Helyszín:  C pavilon, Workshop
Szervező: BME Áramlástan Tanszék, CFD.HU Kft.
Kredit: nem kreditpontos rendezvény


Április 8. (péntek)
10.30- 17.30  XIII. Igazságügyi és környezetvédelmi szakértői konferencia
Igazságügyi környezetvédelmi szakértői feladatok a közigazgatási a polgárjogi és büntetőjogi területeken
Helyszín:  1-es épület Kerámia terem
Szervező:  Magyar Környezetvédelmi Kamarai Szövetség
Kredit: MMK akkreditáció folyamatban

11.00 – 11.30 Integrált informatikai megoldás hulladékgazdálkodóknak
Helyszín:  C pavilon, Workshop
Szervező: LLP Hungary Kft.
Kredit: nem kreditpontos rendezvény

15.00 – 15.30 Komplex szolgáltatások a Dél – Dunántúli Környezetipari Klaszterben
Helyszín:  C pavilon, Workshop
Szervező: Dél-Dunántúli Környezetipari Klaszter
Kredit: nem kreditpontos rendezvény

A szervezők a változtatás jogát fenntartják!

 

JÓ TUDNI !

Helyszín:
HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont
1101 Budapest, Albertirsai út 10.
A, C, D, F, G,16-os  pavilonok, szabad terület
  
Bejárat
I., II. III. kapu
Nyitva tartás

Szakmai napok:  2011. április 5-7.   10.00 - 18,00

Közönség napok:  2011. április 8.  10.00 – 18,00
április 9.-10   9.00 - 18,00

Belépőjegyek
Belépőjegy típusa   Internetes ár Helyszíni ár
Szakmai belépőjegy
(április 5-7.)                            3.000 Ft  3.500 Ft
Közönségnapi belépőjegy 
(április 8-9.)      1.500 Ft  1.800 Ft
Vasárnapi belépőjegy
(április 10.)      1.000 Ft   1.200 Ft
Családi belépőjegy: 2 felnőtt + 2 (14 év alatti) gyerek
(április 8-10.)          3.600 Ft
Nyugdíjas- és diákjegy
(igazolvány felmutatása esetén)
(április 8-10.)        1.200 Ft
Csoportos diákjegy
(10 fő feletti diákcsoportok részére, április 8-án) 1.200 Ft
 
Budapest X. kerületének lakói valamennyi belépőjegy típus esetén 25% kedvezményben részesülnek helyszíni jegyvásárlás esetén. A jegyvásárláskor a lakcímet személyi igazolvány vagy lakcímkártya
bemutatásával kérjük igazolni.


 Club Metropol kártyával kedvezményes belépőjegy vásárolható a pénztárban (1800 Ft helyett 1200 Ft)
• Belépőjegy Üdülési Csekk ellenében is váltható I. és III. Fogadócsarnokban található pénztárakban.
• A   belföldi járatain 50%-os menettérti kedvezményt biztosít a kiállítás látogatóinak
   A   33%-os menettérti kedvezményt biztosít a kiállítás

[ Nyomtatható változat ]
MET Közgyűlés alapszabály-módosítás miatt 2016. december 15-én
(2016. december 12.)
M E G H Í V Ó

A Magyar Energetikai Társaság közgyűlést tart a Magyar Mérnöki Kamara I. emeleti Tanácstermében (Budapest IX., Angyal u. 1-3.) 2016. december 15-én 14:00 órai kezdettel, amelyre tisztelettel meghívom.
Regisztráció: a helyszínen 13:30-tól.

A közgyűlés napirendje a következő:
1) A MET Alapszabály módosításának megvitatása, elfogadása
2) Szakmai előadás
3) Egyebek

A Közgyűlés a szavazati joggal rendelkezők 50%-a + egy fő jelenléte esetén határozatképes, ezért a Magyar Energetikai Társaság valamennyi tagjának szíves megjelenésére feltétlenül számítunk. Abban a nem várt esetben, amennyiben a fenti - szükséges számú - tag nem jelenik meg, úgy a Közgyűlés megtartására 2016. december 15-e napján 14:30 órai kezdettel ugyanazon a helyszínen, a fentiekkel azonos napirend szerint kerül sor, amely közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes lesz.

A MET Alapszabály módosító javaslata elérhető a hír címére kattintva. Tovább
XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO) Konferencia
(2016. július 12.)
A kolozsvári székhelyű Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) 2016. október 6-9. között Kolozsváron a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen szervezi meg a XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO) Konferenciát.
A konferencia meghirdetése, bővebb információk, jelentkezési lapok, valamint előadás bejelentő lapok a konferencia honlapján: http://enelko.emt.ro/ találhatóak. Előadók jelentkezését 2016. szeptember 1-ig, résztvevők jelentkezését 2016. szeptember 10-ig várják. Tovább
Energetikai Szakközgazdász képzés
(2016. július 12.)
A Budapesti Corvinus Egyetem ez évben is elindítja Energetikai Szakközgazdász képzését... Tovább
MET Közgyűlés jegyzőkönyve 2016 június 2
(2016. június 22.)
Tovább
MET Közgyűlés meghívó 2016 június 2
(2016. május 17.)
Tovább
Energia Műhely - 17. rendezvény
(2016. március 20.)
Kedves Kolléga Hölgy! Tisztelt Kolléga Úr!

A Magyar Energetikai Társaság (MET) szeretettel várja Önt Energia Műhely sorozatának tizenhetedik fórumára.

Témája: Településeink energiahatékonysági lehetőségei

Időpontja: 2016. április 6. szerda 14:00 óra

Helye: H-1101 Budapest, Expo tér 2., Expo Hotel Congress Terem (a BNV főbejáratánál)
Lejárt az I. Századvég – MET energetikai tanulmányíró verseny jelentkezési határideje


Október 25-e, vasárnap 24 óráig lehetett jelentkezni az I. Századvég – MET energetikai tanulmányíró versenyre.

Összesen 19 nevezést regisztráltunk: 16 egyéni és 3 csapat indulót. A jelentkezők többsége műszaki alap, vagy mesterszakos hallgató, azonban több – ettől eltérő – regisztráció is érkezett (kémia és jogász szakos illetve PhD-zó versenyzők).

Minden adott tehát a magas szakmai színvonalú, érdekes és sokszínű versengéshez!

● A következő fontosabb dátum: a pályamunkák leadási határideje, 2016 január 5. (x)
MAGYAR ENERGIA SZIMPÓZIUM 2015
(2015. június 26.)
MET-KÖZGYŰLÉS 2015
(2015. május 22.)
Meghívó
Bevezető szakmai előadás
Közgyűlés jegyzőkönyve
MET-AJÁNLÁSOK

XV. ENERGIA MŰHELY
(2015. április 16.)
MET IFJÚSÁGI TAGOZAT KÖZGYŰLÉSE 2015
(2015. január 08.)
MET-KÖZGYŰLÉS 2014
(2014. február 11.)
Meghívó
Bevezető szakmai előadás
Megválasztott tisztségviselők
Közgyűlés jegyzőkönyve

MET Ifjúsági Tagozatának 2014-es Közgyűlése
(2014. január 20.)
Teljes hírarchívum
© Magyar Energetikai Társaság - Minden Jog Fenntartva. Design és programozás: deZign.hu