Eseménynaptár
HÍRARCHÍVUM
Kereső
Kapcsolat
Jogi nyilatkozat
Médiaajánlat, előfizetés
Állásajánlatok
 English
Hozzászólások
Előadás vázlatok

breitling watches

Konferenciák
MET-AJÁNLÁSOK
ENERGIA MŰHELY
a
Észak-Magyarországi
Ifjúsági Tagozat
Interdiszciplináris Tagozat
Távhő Tagozat
Összes esemény


A Biomassza Termékpálya Szövetség elnöke
Frissítve: 2015. június 11.
2011. február 3-án a BITESZ közgyűlése elnökké választotta dr Ligetvári Ferencet, aki korábban is elnökségi tag volt.

Négy évtizedes – küzdelmekkel tarkított -  oktató és kutató munkám az agroökológia területéhez kapcsolódik. A környezeti hatások, illetve a technika alkalmazhatóságának lehetősége révén

Bucherer WatchesDeisel WatchesFossil Boyfriend WatchDolce Gabbana Watches

a biomassza produkciónövekedés lehetőségei határolják a végzett munkát.

Az új megoldások alkalmazása révén a természeti egyensúly megteremtésére, illetve a teljesítőképesség fokozására helyezte a hangsúlyt. A legjobb megoldások bevezetését a kísérleteken alapuló összefüggésekre alapozottan vállaltam. Keszthelyen a víz okozta erózió, míg a Kertészeti Főiskolán a növényi vízellátások rendszerekre és berendezésekre alapozott optimalizálás kutatására koncentráltam. Szarvason a mezőgazdaság és a környezetvédelem kapcsolatait vizsgáltam, míg Gödöllőn – szintetizálási jelleggel – a szakmatörténet összefüggéseinek elemzését végeztem.

Az eróziós vizsgálatokhoz irányításommal alakítottuk ki a „Pannon” típusú esőszimulátort, amely ma is alkalmas az ilyen jellegű vizsgálatokra. Ezen feladathoz kapcsolódóan irányítottam a hazai első eróziós mérőhálózat kialakítását. Az öntözés területén a mikroöntözés bevezetésében – FAO támogatással tett ausztrál kutatási tanulmányokra alapozottan – vettem részt, amelyhez három szabadalmam kapcsolódik. Az öntözési vizsgálatokat szőlőre alapozottan végeztem, de termesztési szemlélet akkor még nem fogadta el az optimális vízellátást szolgáló kisadagú utánpótlás alkalmazását sem. Az utóbbi időkben jelentkező éghajlatváltozás új értelmezést ad a korábbi munkámnak.

A szakmai társadalmi szervezetek közül a Nemzetközi Öntözési és Vízrendezési Szövetség (ICID) Magyar Nemzeti Bizottságához csatlakoztam. 1987-ben rendeztük meg a Mikroöntözési Kerekasztal konferenciát, 1992-ben a Szövetség éves közgyűlését, illetve a 16. Európai Regionális Konferenciát. A Szövetség Mikroöntözési Munkacsoportjához 1988-ban csatlakoztam. 1998-2004 között az Üzemi Öntözések Munkacsoport elnöke, 2002-2005 között a Szövetség alelnöke voltam. Az itt végzett munka lehetőséget adott a világ élvonalába tartozó országok munkájának megismerésére.

A hazai feladatok koordinálásában bizottsági titkárként 1996-2001 és elnökként 2004-2007 között működtem közre.

Az MTA Mezőgazdasági Vízgazdálkodási Bizottságában – újra alakulását követően – alenöki (1996-2002), elnöki (2002-2008) feladatot láttam el. Az MTA-n belüli vállalásom a Darányi Ignác Agrár Törzsasztal vezetése (elnöki feladatként).

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megalakulásában közreműködtem és 2008 óta alelnöki munkát végzek, az Országos Vízgazdálkodási Tanácsnak 2009-ben választottak meg az elnökhelyettesévé.

A tudományos utánpótlás nevelésében rendszeresen részt veszek, PhD hallgatók irányításában, doktori disszertációk bírálatában folyamatos felkéréssel rendelkezem.

A kutatási eredményeimet mintegy 150 hazai és külföldi szakkönyv, egyetem és főiskolai jegyzet, konferencia előadás tartalmazza. Ezek közül kiemelkedik az Amerikai Mezőgazdasági Mérnökök által kiadott öntözési szakkönyvben kapott szerzői közreműködési lehetőség.

Kitűntetések és díjak formájában igen szerény elismerést értem el. Egy hazai, a Pázmány Péter díj a Pro Renovanda alapítványtól és egy külföldi az ICID Kiválósági Díj, amelyet a kelet-európai nemzeti bizottsági tagok közül eddig csak személyem kapta.

Az Ukrán Mezőgazdasági Akadémiától honoris causa doktori címben részesültem.
                                                             

[ Nyomtatható változat ]
MET Közgyűlés alapszabály-módosítás miatt 2016. december 15-én
(2016. december 12.)
M E G H Í V Ó

A Magyar Energetikai Társaság közgyűlést tart a Magyar Mérnöki Kamara I. emeleti Tanácstermében (Budapest IX., Angyal u. 1-3.) 2016. december 15-én 14:00 órai kezdettel, amelyre tisztelettel meghívom.
Regisztráció: a helyszínen 13:30-tól.

A közgyűlés napirendje a következő:
1) A MET Alapszabály módosításának megvitatása, elfogadása
2) Szakmai előadás
3) Egyebek

A Közgyűlés a szavazati joggal rendelkezők 50%-a + egy fő jelenléte esetén határozatképes, ezért a Magyar Energetikai Társaság valamennyi tagjának szíves megjelenésére feltétlenül számítunk. Abban a nem várt esetben, amennyiben a fenti - szükséges számú - tag nem jelenik meg, úgy a Közgyűlés megtartására 2016. december 15-e napján 14:30 órai kezdettel ugyanazon a helyszínen, a fentiekkel azonos napirend szerint kerül sor, amely közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes lesz.

A MET Alapszabály módosító javaslata elérhető a hír címére kattintva. Tovább
XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO) Konferencia
(2016. július 12.)
A kolozsvári székhelyű Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) 2016. október 6-9. között Kolozsváron a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen szervezi meg a XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO) Konferenciát.
A konferencia meghirdetése, bővebb információk, jelentkezési lapok, valamint előadás bejelentő lapok a konferencia honlapján: http://enelko.emt.ro/ találhatóak. Előadók jelentkezését 2016. szeptember 1-ig, résztvevők jelentkezését 2016. szeptember 10-ig várják. Tovább
Energetikai Szakközgazdász képzés
(2016. július 12.)
A Budapesti Corvinus Egyetem ez évben is elindítja Energetikai Szakközgazdász képzését... Tovább
MET Közgyűlés jegyzőkönyve 2016 június 2
(2016. június 22.)
Tovább
MET Közgyűlés meghívó 2016 június 2
(2016. május 17.)
Tovább
Energia Műhely - 17. rendezvény
(2016. március 20.)
Kedves Kolléga Hölgy! Tisztelt Kolléga Úr!

A Magyar Energetikai Társaság (MET) szeretettel várja Önt Energia Műhely sorozatának tizenhetedik fórumára.

Témája: Településeink energiahatékonysági lehetőségei

Időpontja: 2016. április 6. szerda 14:00 óra

Helye: H-1101 Budapest, Expo tér 2., Expo Hotel Congress Terem (a BNV főbejáratánál)
Lejárt az I. Századvég – MET energetikai tanulmányíró verseny jelentkezési határideje


Október 25-e, vasárnap 24 óráig lehetett jelentkezni az I. Századvég – MET energetikai tanulmányíró versenyre.

Összesen 19 nevezést regisztráltunk: 16 egyéni és 3 csapat indulót. A jelentkezők többsége műszaki alap, vagy mesterszakos hallgató, azonban több – ettől eltérő – regisztráció is érkezett (kémia és jogász szakos illetve PhD-zó versenyzők).

Minden adott tehát a magas szakmai színvonalú, érdekes és sokszínű versengéshez!

● A következő fontosabb dátum: a pályamunkák leadási határideje, 2016 január 5. (x)
MAGYAR ENERGIA SZIMPÓZIUM 2015
(2015. június 26.)
MET-KÖZGYŰLÉS 2015
(2015. május 22.)
Meghívó
Bevezető szakmai előadás
Közgyűlés jegyzőkönyve
MET-AJÁNLÁSOK

XV. ENERGIA MŰHELY
(2015. április 16.)
MET IFJÚSÁGI TAGOZAT KÖZGYŰLÉSE 2015
(2015. január 08.)
MET-KÖZGYŰLÉS 2014
(2014. február 11.)
Meghívó
Bevezető szakmai előadás
Megválasztott tisztségviselők
Közgyűlés jegyzőkönyve

MET Ifjúsági Tagozatának 2014-es Közgyűlése
(2014. január 20.)
Teljes hírarchívum
© Magyar Energetikai Társaság - Minden Jog Fenntartva. Design és programozás: deZign.hu