Eseménynaptár
HÍRARCHÍVUM
Kereső
Kapcsolat
Jogi nyilatkozat
Médiaajánlat, előfizetés
Állásajánlatok
 English
Hozzászólások
Előadás vázlatok

breitling watches

Konferenciák
MET-AJÁNLÁSOK
ENERGIA MŰHELY
a
Észak-Magyarországi
Ifjúsági Tagozat
Interdiszciplináris Tagozat
Távhő Tagozat
Összes esemény


2011. újévi levél - a Hidrogén Tagozat tagjai számára
Frissítve: 2011. február 04.
A MET Hidrogén Tagozat elnökének levele a Hidrogén Tagozat (és minden érdeklődő) számára a 2010 évben végzett tevékenységekről, az elért eredményekeről, és a 2011-ben várható előrelépésről a hazai hidrogén-energetika terén.

Tisztelt Kollégák!


Engedjék meg, hogy e rövid levéllel kívánjak örömökkel teli, szakmailag sikeres és boldog új évet a Magyar Energetikai Társaság Hidrogén Tagozata minden tagjának!


2010. mozgalmas év volt a Hidrogén Tagozat számára. Minden jel arra mutat, hogy munkánkkal jelentősen hozzájárultunk azokhoz az erőfeszítésekhez, amellyel vállalatok, intézmények, az állami és a magán szektor képviselői segítik a hidrogén energetika magyarországi térnyerését. A Tagozat tagjai számos rendezvényen, szakmai egyeztetésen vettek részt, ismertették szakmai eredményeiket, fogalmazták meg véleményüket és elemezték a hidrogén-energetika nemzetközi helyzetét, valamint vitatták meg az iparág magyarországi lehetőségeit. A Magyar Energetikai Társaság 2011. évi közgyűlésére készített beszámolónk részletesen felsorolja ezeket az eseményeket, lobbi tevékenységünket, a szervezett programokat és nemzetközi kapcsolatainkat. Ezek közül szeretném kiemelni a Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Nemzeti Technológiai Platform tevékenységét. A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatallal kötött szerződés alapján a Platform 2009-ben elkészítette a Stratégiai Tervet, amely elemezte a kutatás, fejlesztés és alkalmazások nemzetközi és magyarországi helyzetét. Javaslatokat fogalmazott meg a jövő hazai fejlesztési irányait illetően, figyelembe véve az iparág várható nemzetközi fejlődését. Erre épült 2010-ben a Megvalósítási terv, amely már konkrét hazai program javaslatokat fogalmazott meg a kutatás fejlesztés, az alkalmazások, az oktatás, a közpolitikák, stb. területén. Az elkészült anyagot, ill. az azzal kapcsolatos információkat eljuttattuk az ipar, számos oktatási intézmény, valamint szakpolitikusok részére. Az anyag azt a szemléletet tükrözi, hogy a hidrogén energetika piacának kialakítása, kapcsolódása a hagyományos infrastruktúrákhoz a magán és az állami szektor intézményeinek együttműködését teszi szükségessé. Alapvetően fontos továbbá, hogy a köz- és magánpénzek felhasználása transzparens módon, célzottan, szakmai konszenzuson alapuló terv alapján valósuljon meg. Elengedhetetlen, hogy Magyarország egy ilyen programot ne elszigetelten, hanem az európai és más programokhoz csatlakozva, a nemzetközi piac fejlődéséhez igazítva valósítson meg. Szükséges ezért, hogy a magyar kormányzat megfelelő képviselőket küldjön és vegyen részt azoknak az európai és más nemzetközi szervezeteknek a munkájában, ahol a nemzetközi K+F+D programokat és azok finanszírozását szervezik.

(A levél teljes szövege a csatolt fájlban található.)

[ Nyomtatható változat ]
MET Közgyűlés alapszabály-módosítás miatt 2016. december 15-én
(2016. december 12.)
M E G H Í V Ó

A Magyar Energetikai Társaság közgyűlést tart a Magyar Mérnöki Kamara I. emeleti Tanácstermében (Budapest IX., Angyal u. 1-3.) 2016. december 15-én 14:00 órai kezdettel, amelyre tisztelettel meghívom.
Regisztráció: a helyszínen 13:30-tól.

A közgyűlés napirendje a következő:
1) A MET Alapszabály módosításának megvitatása, elfogadása
2) Szakmai előadás
3) Egyebek

A Közgyűlés a szavazati joggal rendelkezők 50%-a + egy fő jelenléte esetén határozatképes, ezért a Magyar Energetikai Társaság valamennyi tagjának szíves megjelenésére feltétlenül számítunk. Abban a nem várt esetben, amennyiben a fenti - szükséges számú - tag nem jelenik meg, úgy a Közgyűlés megtartására 2016. december 15-e napján 14:30 órai kezdettel ugyanazon a helyszínen, a fentiekkel azonos napirend szerint kerül sor, amely közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes lesz.

A MET Alapszabály módosító javaslata elérhető a hír címére kattintva. Tovább
XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO) Konferencia
(2016. július 12.)
A kolozsvári székhelyű Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) 2016. október 6-9. között Kolozsváron a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen szervezi meg a XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO) Konferenciát.
A konferencia meghirdetése, bővebb információk, jelentkezési lapok, valamint előadás bejelentő lapok a konferencia honlapján: http://enelko.emt.ro/ találhatóak. Előadók jelentkezését 2016. szeptember 1-ig, résztvevők jelentkezését 2016. szeptember 10-ig várják. Tovább
Energetikai Szakközgazdász képzés
(2016. július 12.)
A Budapesti Corvinus Egyetem ez évben is elindítja Energetikai Szakközgazdász képzését... Tovább
MET Közgyűlés jegyzőkönyve 2016 június 2
(2016. június 22.)
Tovább
MET Közgyűlés meghívó 2016 június 2
(2016. május 17.)
Tovább
Energia Műhely - 17. rendezvény
(2016. március 20.)
Kedves Kolléga Hölgy! Tisztelt Kolléga Úr!

A Magyar Energetikai Társaság (MET) szeretettel várja Önt Energia Műhely sorozatának tizenhetedik fórumára.

Témája: Településeink energiahatékonysági lehetőségei

Időpontja: 2016. április 6. szerda 14:00 óra

Helye: H-1101 Budapest, Expo tér 2., Expo Hotel Congress Terem (a BNV főbejáratánál)
Lejárt az I. Századvég – MET energetikai tanulmányíró verseny jelentkezési határideje


Október 25-e, vasárnap 24 óráig lehetett jelentkezni az I. Századvég – MET energetikai tanulmányíró versenyre.

Összesen 19 nevezést regisztráltunk: 16 egyéni és 3 csapat indulót. A jelentkezők többsége műszaki alap, vagy mesterszakos hallgató, azonban több – ettől eltérő – regisztráció is érkezett (kémia és jogász szakos illetve PhD-zó versenyzők).

Minden adott tehát a magas szakmai színvonalú, érdekes és sokszínű versengéshez!

● A következő fontosabb dátum: a pályamunkák leadási határideje, 2016 január 5. (x)
MAGYAR ENERGIA SZIMPÓZIUM 2015
(2015. június 26.)
MET-KÖZGYŰLÉS 2015
(2015. május 22.)
Meghívó
Bevezető szakmai előadás
Közgyűlés jegyzőkönyve
MET-AJÁNLÁSOK

XV. ENERGIA MŰHELY
(2015. április 16.)
MET IFJÚSÁGI TAGOZAT KÖZGYŰLÉSE 2015
(2015. január 08.)
MET-KÖZGYŰLÉS 2014
(2014. február 11.)
Meghívó
Bevezető szakmai előadás
Megválasztott tisztségviselők
Közgyűlés jegyzőkönyve

MET Ifjúsági Tagozatának 2014-es Közgyűlése
(2014. január 20.)
Teljes hírarchívum
© Magyar Energetikai Társaság - Minden Jog Fenntartva. Design és programozás: deZign.hu