Eseménynaptár
HÍRARCHÍVUM
Kereső
Kapcsolat
Jogi nyilatkozat
Médiaajánlat, előfizetés
Állásajánlatok
 English
Hozzászólások
Előadás vázlatok

breitling watches

Konferenciák
MET-AJÁNLÁSOK
ENERGIA MŰHELY
a
Észak-Magyarországi
Ifjúsági Tagozat
Interdiszciplináris Tagozat
Távhő Tagozat
Összes esemény


CSR Piac – ahol a tapasztalatcsere élménnyé válik!
Frissítve: 2011. február 01.
A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért 2011. június 2-án, Magyarország EU-elnöksége hivatalos kísérőrendezvényeként rendezi meg a félév legjelentősebbnek ígérkező hazai CSR rendezvényét. A Piac lehetőséget ad a vállalatoknak arra, hogy a társadalmi felelősségvállalás terén elért eredményeiket interaktív szakmai kiállítás keretében mutassák be.

A CSR Piac a brüsszeli központú CSR Europe által 2005-ben útjára indított kezdeményezés, ahol a vállalatok a társadalmi felelősségvállalás terén megoldandó kihívásaikat, problémáikat és az azokra bevezetett megoldásokat mutatják be az érdeklődőknek. A rendezvényre látogatók tanulhatnak a kiállító cégek sikeres CSR esettanulmányaiból, kapcsolatokat építhetnek, megoszthatják sikereiket, kudarcaikat, valamint együttműködést kezdeményezhetnek a kiállító szervezetekkel.

 

A KÖVET Egyesület a CSR Europe magyar tagjaként 2009 tavaszán rendezte meg először a CSR tapasztalatcserét középpontba állító innovatív kiállítást. Az érdeklődés a szervezet minden várakozását felülmúlta, hiszen 41 vállalat 67 CSR intézkedésével és „valóban felelős” vállalatvezetési elveivel ismerkedhettek meg a kiállítás látogatói.

 

„A vállalatok társadalomhoz fűződő viszonya megváltozott az utóbbi években. A tömegtermelés és az óriáscégek idején egyre többen szervezeti szinten is megoldásokat keresnek a felelős működésre, az ember, mint legfőbb érték hangsúlyozására. A KÖVET Egyesület a CSR Piac keretében lehetőséget biztosít mindennek bemutatására.” – nyilatkozta Bodroghelyi Csaba, a KÖVET Egyesület ügyvezető igazgatója a kiállítás szükségességéről.

 

A CSR kiemelt területe az EU „Európa 2020” stratégiájának, illetve az elnökségi trió programjában is helyet kapott. A rendezvény fővédnöke 2011-ben Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, aki személyében is elkötelezett a CSR iránt. A válság idején a felelős vállalati működés segíthet visszaállítani a társadalom vállalatok iránti bizalmát, ami elengedhetetlen Európa egészséges piacgazdaságának újjáépítéséhez.

 

Dr. Navracsics Tibor szerint „a vállalatok társadalmi felelősségvállalása, annak ösztönzése és támogatása az állam jól felfogott érdeke. Egy fenntarthatóan működő piac hosszú távon terheket vesz le a kormányzat válláról, és szolidárisabb társadalomhoz, közösségekhez vezet.”

 

Ki jelenhet meg a CSR Piacon? Hazai vállalatok, intézmények, szervezetek pályázati úton juthatnak kiállítási lehetőséghez. A pályázati űrlap letölthető a www.csrpiac.hu oldalról, a beküldési határidő 2011. március 25. Pályázni két kategóriában lehet: CSR Intézkedések és Valóban Felelős Vállalat. A pályázati anyagokat a KÖVET által felkért szakértő zsűri bírálja el. A zsűri egyrészt eldönti, hogy mely vállalatok milyen esettanulmányokkal jelenhetnek meg a Piacon, másrészt a legkiválóbb intézkedéseket és vállalatvezetési filozófiákat két fődíjjal és négy különdíjjal jutalmazza. A rendezvényre látogatók szavazatai alapján legjobbnak bizonyuló megoldás kapja a közönségdíjat. Az Önkéntesség Európai Évéhez kapcsolódóan a 2011-es kiállításon a vállalati önkéntesség területén tevékenykedő civil szervezetek is bemutatkozási lehetőséget kapnak.

 

A rendezvényen bemutatott társadalmi és környezeti problémákra kínált CSR megoldásokat a június 2-i kiállítás helyszínén kiadvány formájában is megkapják a résztvevők, valamint a CSR Piac honlapján kereshető adatbázis formájában bárki számára elérhetőek lesznek.

 

További információ:

Lontayné Gulyás Mónika, projektvezető

KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért

Tel: 06/1/473-2290

gulyas@kovet.hu

[ Nyomtatható változat ]
MET Közgyűlés alapszabály-módosítás miatt 2016. december 15-én
(2016. december 12.)
M E G H Í V Ó

A Magyar Energetikai Társaság közgyűlést tart a Magyar Mérnöki Kamara I. emeleti Tanácstermében (Budapest IX., Angyal u. 1-3.) 2016. december 15-én 14:00 órai kezdettel, amelyre tisztelettel meghívom.
Regisztráció: a helyszínen 13:30-tól.

A közgyűlés napirendje a következő:
1) A MET Alapszabály módosításának megvitatása, elfogadása
2) Szakmai előadás
3) Egyebek

A Közgyűlés a szavazati joggal rendelkezők 50%-a + egy fő jelenléte esetén határozatképes, ezért a Magyar Energetikai Társaság valamennyi tagjának szíves megjelenésére feltétlenül számítunk. Abban a nem várt esetben, amennyiben a fenti - szükséges számú - tag nem jelenik meg, úgy a Közgyűlés megtartására 2016. december 15-e napján 14:30 órai kezdettel ugyanazon a helyszínen, a fentiekkel azonos napirend szerint kerül sor, amely közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes lesz.

A MET Alapszabály módosító javaslata elérhető a hír címére kattintva. Tovább
XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO) Konferencia
(2016. július 12.)
A kolozsvári székhelyű Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) 2016. október 6-9. között Kolozsváron a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen szervezi meg a XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO) Konferenciát.
A konferencia meghirdetése, bővebb információk, jelentkezési lapok, valamint előadás bejelentő lapok a konferencia honlapján: http://enelko.emt.ro/ találhatóak. Előadók jelentkezését 2016. szeptember 1-ig, résztvevők jelentkezését 2016. szeptember 10-ig várják. Tovább
Energetikai Szakközgazdász képzés
(2016. július 12.)
A Budapesti Corvinus Egyetem ez évben is elindítja Energetikai Szakközgazdász képzését... Tovább
MET Közgyűlés jegyzőkönyve 2016 június 2
(2016. június 22.)
Tovább
MET Közgyűlés meghívó 2016 június 2
(2016. május 17.)
Tovább
Energia Műhely - 17. rendezvény
(2016. március 20.)
Kedves Kolléga Hölgy! Tisztelt Kolléga Úr!

A Magyar Energetikai Társaság (MET) szeretettel várja Önt Energia Műhely sorozatának tizenhetedik fórumára.

Témája: Településeink energiahatékonysági lehetőségei

Időpontja: 2016. április 6. szerda 14:00 óra

Helye: H-1101 Budapest, Expo tér 2., Expo Hotel Congress Terem (a BNV főbejáratánál)
Lejárt az I. Századvég – MET energetikai tanulmányíró verseny jelentkezési határideje


Október 25-e, vasárnap 24 óráig lehetett jelentkezni az I. Századvég – MET energetikai tanulmányíró versenyre.

Összesen 19 nevezést regisztráltunk: 16 egyéni és 3 csapat indulót. A jelentkezők többsége műszaki alap, vagy mesterszakos hallgató, azonban több – ettől eltérő – regisztráció is érkezett (kémia és jogász szakos illetve PhD-zó versenyzők).

Minden adott tehát a magas szakmai színvonalú, érdekes és sokszínű versengéshez!

● A következő fontosabb dátum: a pályamunkák leadási határideje, 2016 január 5. (x)
MAGYAR ENERGIA SZIMPÓZIUM 2015
(2015. június 26.)
MET-KÖZGYŰLÉS 2015
(2015. május 22.)
Meghívó
Bevezető szakmai előadás
Közgyűlés jegyzőkönyve
MET-AJÁNLÁSOK

XV. ENERGIA MŰHELY
(2015. április 16.)
MET IFJÚSÁGI TAGOZAT KÖZGYŰLÉSE 2015
(2015. január 08.)
MET-KÖZGYŰLÉS 2014
(2014. február 11.)
Meghívó
Bevezető szakmai előadás
Megválasztott tisztségviselők
Közgyűlés jegyzőkönyve

MET Ifjúsági Tagozatának 2014-es Közgyűlése
(2014. január 20.)
Teljes hírarchívum
© Magyar Energetikai Társaság - Minden Jog Fenntartva. Design és programozás: deZign.hu