Eseménynaptár
HÍRARCHÍVUM
Kereső
Kapcsolat
Jogi nyilatkozat
Médiaajánlat, előfizetés
Állásajánlatok
 English
Hozzászólások
Előadás vázlatok

breitling watches

Konferenciák
MET-AJÁNLÁSOK
ENERGIA MŰHELY
a
Észak-Magyarországi
Ifjúsági Tagozat
Interdiszciplináris Tagozat
Távhő Tagozat
Összes esemény


Gondolatok a hatósági árrendszerről
Frissítve: 2014. április 30.
Politikai döntés született az egyetemes szolgáltatók gáz- és áramárainak hatóságivá tételéről. Az egyetemes szolgáltatók eddig sem alakíthatták szabadon áraikat: a jogalkotó bonyolult árképzési formulákat írt elő, és a hatóság azt ellenőrízte utólag, hogy a szolgáltatók ezek szerint jártak-e el, illetve ármódosítási kérelmeiket ezekhez viszonyítva bírálták el.

Az átmeneti áremelési moratóriummal és a hatósági árrendszer bevezetésével a kormány időt nyert és tárgyalási helyzetet alakított ki az egyetemes szolgáltatói körbe tartozó ármegállapítás átfogó rendezésére. A tárgyaló felek, a kormányzat és a http://www.exam4cram.com szolgáltatók nincsenek egyszerű helyzetben. Az árakat ugyanis elsősorban nem  a mohó befektetők nyereségvágya és bujtatott költségei alakítják (ezekről lehet alkudni), hanem a tényleges költségek. A tényleges költségek pedig nagy mértékben függnek a szabályozási u-boat flightdeck replica környezettől, többek között a fogyasztóvédelmi előírásoktól (fogyaztói irodák száma, a számlák részletezése és  hasonló témák), a fogyasztói árakon keresztül finanszírozott energiapolitikai ösztönzések forrásigényétól (KÁT, szénfillér, stb.), a rendszerirányítási eszközök szükségességétől és költsgeitől (tartalékok, tárolási költségek, kiegyenlítő energia költségek, stb.) Az előző felsorolásban szereplő költségelemekre az egyetemes szolgáltatóknak gyakorlatilag nincs hatása, azok energiapoltikai döntések függvényei. Rendelkezik már a kormányzat rendszerbe foglalt, a többség által elfogadott energiapolitikai célokkal? Gondoljunk csak a több megújuló - alacsonyabb fogyasztói ár ellentétre, a különféle cheap rolex day date replica érdekcsoportok szorgalmazta támogatási igényekre! Eddig lényegében a rendszerhasználati költségek egy részéről beszéltünk. Valamivel több buynewbox.com befolyása van a szolgáltatónak az energiaárakra, amennyiben az energiát (energiahordozót) veresenykörnyezetben, alkupozícióban szerzi be. De ehhez is versengő kínálatra van szükség. A kínálat mögött pedig ott van a misztikusnak tűnő, de nagyon is valóságos világpiac.
 
Bízzunk abban, hogy a moratóriumot és a hatósági ármegállapítás lehetőségét a felek az eddiginél jobb, a fogyasztók számára előnyösebb, átláthatóbb rendszer kialakítására használják ki.
 

 

[ Nyomtatható változat ]
MET Közgyűlés alapszabály-módosítás miatt 2016. december 15-én
(2016. december 12.)
M E G H Í V Ó

A Magyar Energetikai Társaság közgyűlést tart a Magyar Mérnöki Kamara I. emeleti Tanácstermében (Budapest IX., Angyal u. 1-3.) 2016. december 15-én 14:00 órai kezdettel, amelyre tisztelettel meghívom.
Regisztráció: a helyszínen 13:30-tól.

A közgyűlés napirendje a következő:
1) A MET Alapszabály módosításának megvitatása, elfogadása
2) Szakmai előadás
3) Egyebek

A Közgyűlés a szavazati joggal rendelkezők 50%-a + egy fő jelenléte esetén határozatképes, ezért a Magyar Energetikai Társaság valamennyi tagjának szíves megjelenésére feltétlenül számítunk. Abban a nem várt esetben, amennyiben a fenti - szükséges számú - tag nem jelenik meg, úgy a Közgyűlés megtartására 2016. december 15-e napján 14:30 órai kezdettel ugyanazon a helyszínen, a fentiekkel azonos napirend szerint kerül sor, amely közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes lesz.

A MET Alapszabály módosító javaslata elérhető a hír címére kattintva. Tovább
XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO) Konferencia
(2016. július 12.)
A kolozsvári székhelyű Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) 2016. október 6-9. között Kolozsváron a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen szervezi meg a XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO) Konferenciát.
A konferencia meghirdetése, bővebb információk, jelentkezési lapok, valamint előadás bejelentő lapok a konferencia honlapján: http://enelko.emt.ro/ találhatóak. Előadók jelentkezését 2016. szeptember 1-ig, résztvevők jelentkezését 2016. szeptember 10-ig várják. Tovább
Energetikai Szakközgazdász képzés
(2016. július 12.)
A Budapesti Corvinus Egyetem ez évben is elindítja Energetikai Szakközgazdász képzését... Tovább
MET Közgyűlés jegyzőkönyve 2016 június 2
(2016. június 22.)
Tovább
MET Közgyűlés meghívó 2016 június 2
(2016. május 17.)
Tovább
Energia Műhely - 17. rendezvény
(2016. március 20.)
Kedves Kolléga Hölgy! Tisztelt Kolléga Úr!

A Magyar Energetikai Társaság (MET) szeretettel várja Önt Energia Műhely sorozatának tizenhetedik fórumára.

Témája: Településeink energiahatékonysági lehetőségei

Időpontja: 2016. április 6. szerda 14:00 óra

Helye: H-1101 Budapest, Expo tér 2., Expo Hotel Congress Terem (a BNV főbejáratánál)
Lejárt az I. Századvég – MET energetikai tanulmányíró verseny jelentkezési határideje


Október 25-e, vasárnap 24 óráig lehetett jelentkezni az I. Századvég – MET energetikai tanulmányíró versenyre.

Összesen 19 nevezést regisztráltunk: 16 egyéni és 3 csapat indulót. A jelentkezők többsége műszaki alap, vagy mesterszakos hallgató, azonban több – ettől eltérő – regisztráció is érkezett (kémia és jogász szakos illetve PhD-zó versenyzők).

Minden adott tehát a magas szakmai színvonalú, érdekes és sokszínű versengéshez!

● A következő fontosabb dátum: a pályamunkák leadási határideje, 2016 január 5. (x)
MAGYAR ENERGIA SZIMPÓZIUM 2015
(2015. június 26.)
MET-KÖZGYŰLÉS 2015
(2015. május 22.)
Meghívó
Bevezető szakmai előadás
Közgyűlés jegyzőkönyve
MET-AJÁNLÁSOK

XV. ENERGIA MŰHELY
(2015. április 16.)
MET IFJÚSÁGI TAGOZAT KÖZGYŰLÉSE 2015
(2015. január 08.)
MET-KÖZGYŰLÉS 2014
(2014. február 11.)
Meghívó
Bevezető szakmai előadás
Megválasztott tisztségviselők
Közgyűlés jegyzőkönyve

MET Ifjúsági Tagozatának 2014-es Közgyűlése
(2014. január 20.)
Teljes hírarchívum
© Magyar Energetikai Társaság - Minden Jog Fenntartva. Design és programozás: deZign.hu